Liposucţia gusei – o intervenţie chirurgicală solicitată de femei şi bărbaţi deopotrivă

HomeSanatate

Liposucţia gusei – o intervenţie chirurgicală solicitată de femei şi bărbaţi deopotrivă

Guşa sau bărbia dublă a devenit o parte a corpului normală, care este mai prezenta la persoanele supraponderale. Linia gâtului nu mai arăta atât de f

Uleiul CBD si diferitele feluri in care se poate utiliza acesta
Cum să faci față stresului: 7 sfaturi de la specialiști
Micul dejun sănătos pentru o zi de succes: 3 rețete simple și nutritive

Guşa sau bărbia dublă a devenit o parte a corpului normală, care este mai prezenta la persoanele supraponderale. Linia gâtului nu mai arăta atât de fermă şi de suplă, guşa este lăsată, plină de grăsime, iar pacientul îşi pierde orice urmă de încredere în sine. Cu alte cuvinte, persoanele care încearcă prin toate modalităţile să scape de guşa lăsată sau grasă, să scape de bărbia dublă, prin exerciţii fizice, crème sau prin diete, iar rezultatele se lasă mult aşteptate, au opţiunea de a apela la Dr. Radu Panturu pentru a arăta cu adevărat bine. Deşi guşa este mai prezenta la persoanele cu un oarecare exces de greutate, această manifestare poate afecta şi fetele foarte slabe. 

Lipoaspiraţia gusei este o procedură chirurgicală prin care se elimină depozitele de grăsime în exces sub efectul anesteziei locale sau generale. Rezultatele sunt perfecte, persoanele recăpătându-şi elasticitatea şi aspectul pielii, precum şi încrederea în sine.

De ce apare guşa?

Contrar aşteptărilor, guşa apare nu numai din cauză că pacienţii iau în greutate câteva kilograme într-un timp scurt, ci şi din alte cauze:

 • înaintarea în vârstă;
 • pierderea elasticităţii pielii;
 • slăbirea foarte bruscă;
 • tulburările tiroidiene;
 • luarea în greutatea a unui număr mare de kilograme.

Procedura de liposucţie a gusei este uşor de suportat de către corp, fiind efectuată sub anestezie locală. Nu este recomandat pentru pacienţii cu depuneri de grasme în exces şi cu o piele fără tonus, sau fără o capacitate medie de retracţie, pacienţilor cu edem la gât, dar şi pacienţilor care suferă de afecţiuni foarte grave.

Cele mai citite articole

Cum se realizează tratamentul de liposucţie guşa?

Operaţia de liposucţie guşa nu este dificilă. Înainte de procedura, medicul curăţă pielea cu o soluţie antiseptică, iar în cazul bărbaţilor se îndepărtează părul facial. În cazul femeilor, se poate face o epilare cu ceară cu două zile înainte, în această zonă. Liposucţia gâtului se face prin incizii mici, în zonele mai puţin vizibile de sub menton.

Eliminarea gușei se poate face prin lipoaspiraţie, după eliminarea grăsimii inciziile se închid cu ajutorul unor şuturi fine sau cu ajutorul unor plasturi speciali care nu lasă urme şi care grăbesc procesul de vindecare. Procedura în sine de lipoaspiraţie a gusei durează puţin, maxim 30 de minute, iar recuperarea se poate face în câteva săptămâni, timp în care pacientul va purta un pansament compresiv care menţine pielea strânsă la locul intervenţiei.

Recomandări înainte de operaţia de lipoaspiraţie a gusei

Înainte de a fi supuşi procedurii de lipoaspiraţie a gusei, pacintii trebuie să ţină cont de următoarele recomandări:

 • să evite expunerea la soare sau la solar înainte de operaţie;
 • să oprească anticoncepţionalele cu câteva săptămâni înainte de operaţie;
 • să evite folosirea medicamentelor antiinflamatoare sau de tip aspirină;
 • să nu consume lichide cu 6 ore înainte de operaţie;
 • să nu se prezinte la această operaţie în timpul menstruaţiei;
 • să renunţe la fumat.

Cele mai citite articole