Gestionarea deșeurilor

HomeDiverse

Gestionarea deșeurilor

Gestionarea deșeurilor la Indeco Grup înseamnă colectarea, transportul, depozitarea, procesarea, valorificarea și eliminarea deșeurilor. Termenul se

Succesul în agricultură poate fi obţinut prin achiziţionarea sistemelor de irigaţii moderne şi folosirea lor
Cele mai bune soluții IVECO pentru transportul urban de mărfuri
Cum poți prepara supă de pui asiatică – descoperă patru rețete delicioase

Gestionarea deșeurilor la Indeco Grup înseamnă colectarea, transportul, depozitarea, procesarea, valorificarea și eliminarea deșeurilor. Termenul se referă de obicei la materialele produse de activitatea umană, iar procesul este efectuat în general pentru a reduce impactul acestora asupra sănătății, mediului sau esteticii. Gestionarea deșeurilor este o practică separată de recuperarea resurselor, care se concentrează pe încetinirea ratei consumului de resurse naturale. Toate deșeurile, fie că sunt solide, lichide, gazoase sau radioactive, sunt luate în considerare pentru gestionarea deșeurilor.

Practici de gestionare a deșeurilor

Practicile de gestionare a deșeurilor pot diferi pentru țările dezvoltate și în curs de dezvoltare, pentru zonele urbane și rurale și pentru producătorii rezidențiali și industriali. Gestionarea deșeurilor rezidențiale și instituționale nepericuloase din zonele urbane este de obicei responsabilitatea autorităților locale, în timp ce gestionarea deșeurilor comerciale și industriale nepericuloase este de obicei responsabilitatea unei entități subordonate autorităților locale, naționale sau internaționale.

Recuperarea biologică

Materialele regenerabile care sunt de natură organică, precum materialul vegetal, bucățile de produse alimentare și hârtia, pot fi recuperate prin procese de fertilizare și descompunere pentru a permite descompunerea materiei organice. Materialul organic rezultat este apoi reciclat ca îngrășământ sau utilizat pentru fertilizare în scopuri agricole sau de amenajare a teritoriului. În plus, gazele reziduale procesate (de exemplu, metanul) pot fi captate și utilizate pentru a maximiza eficiența în generarea de energie electrică și căldură (cogenerare). Scopul tratamentului biologic în gestionarea deșeurilor este de a controla și accelera procesul natural de descompunere a materiei organice.

Recuperarea resurselor

Cele mai citite articole

Recuperarea resurselor (spre deosebire de gestionarea deșeurilor) utilizează încercări de analiză a ciclului de viață pentru a oferi alternative la gestionarea deșeurilor. Pentru deșeurile solide urbane mixte, o serie de studii cuprinzătoare arată că soluția preferată este gestionarea, separarea și colectarea surselor, urmată de reutilizarea și reciclarea particulelor anorganice și a energiei și producerea de îngrășăminte organice prin digestie anaerobă.

Utilizarea energiei

Conținutul energetic al deșeurilor poate fi valorificat direct prin utilizarea lor ca combustibil direct pentru incinerare sau indirect prin transformarea lor într-un alt tip de combustibil. Tratamentul termic variază de la utilizarea deșeurilor ca sursă de combustibil pentru gătit sau încălzire și utilizarea combustibilului gazos la combustibil pentru centrale, pentru a produce abur și electricitate într-o turbină. 

Piroliza și gazificarea sunt două forme conexe de tratament termic în care materialele reziduale sunt încălzite la temperaturi ridicate, cu disponibilitate limitată de oxigen. Procesul are loc de obicei într-un vas sigilat de înaltă presiune. Piroliza deșeurilor solide transformă materialul în produse solide, lichide și gazoase. Lichidul și gazul pot fi arse pentru producerea de energie sau rafinate în alte produse chimice. 

Reziduul solid poate fi rafinat în produse precum cărbune activ. Gazificarea avansată a arcului cu plasmă sunt utilizate pentru a transforma materialele organice direct într-un gaz sintetic compus din monoxid de carbon și hidrogen. Gazul este apoi ars pentru a produce electricitate și abur. 

Cele mai citite articole