Cercetătorii israelieni au crescut curmali din semințe de pe vremea lui Iisus

HomeDiverseStiri

Cercetătorii israelieni au crescut curmali din semințe de pe vremea lui Iisus

Cercetătorii israelieni au crescut curmali din semințe de pe vremea lui Iisus, descoperite într-o fortăreață construită de Irod cel Mare și în Deșe

Cel mai frumos cadou pentru aniversarea fetiţei tale – cercei din aur alb
Sfaturi și idei pentru amenajarea unei băi mici
Soluții simple de design pentru o baie mică

Cercetătorii israelieni au crescut curmali din semințe de pe vremea lui Iisus

Cercetătorii israelieni au crescut curmali din semințe de pe vremea lui Iisus, descoperite într-o fortăreață construită de Irod cel Mare și în Deșertul Iudeei, arată The Guardian.

Sute de semințe s-au păstrat în fortăreața antică și în peșteri aflate între Munții Iudeei și Marea Moartă. Specialiștii au plantat semințele de curmal (Phoenix dactylifera) dar numai câteva au încolțit, potrivit Mediafax.

Cele șase semințe care au prins rădăcini au fost botezate de specialiști Adam, Iona, Uriel, Boaz, Judith și Hannah.

Cele mai citite articole

Nu este prima dată când specialiștii reușesc să crească plante din semințe antice. În 2008, echipa israeliană reușise să obțină un curmal dintruna dintre semințele descoperite la Masada. Cercetătorii au botezat acea plantă Matusalem, după numele personajului biblic despre care se crede că ar fi trăit cel mai mult.

Noul studiu nu doar că a fost efectuat pentru mai multe plante, dar a fost orientat și spre metodele tradiționale folosite de cultivatorii din Iudeea.

Curmalii ar fi fost cultivați în lumea arabă și în Mesopotamia de peste 6.000 de ani fiind una dintre cei mai răspândiți palmieri din zona Iudeei antice, o regiune a Levantului. Folosite în alimentație, fructele erau utilizate și pentru tratarea diferitelor probleme medicale, de la depresie, la pierderi de memorie.

Sursa Digi24

Cele mai citite articole