Cotațiile petrolului s-au prăbușit vineri. Cât a ajuns să coste barilul de țiței acum și care este cauza

HomeStiriInternational

Cotațiile petrolului s-au prăbușit vineri. Cât a ajuns să coste barilul de țiței acum și care este cauza

Sportivii surzi au primit peste 3.000 euro de la Viorel Paunescu
Cum este masurat indicele SP 500 si ce rol are?
Împrumuturi instant pentru cei cu restanțe la credite

Cartelul stabilise la nivel de membri să reducă cantitatea livrată cu 1,5 milioane de barili pe zi, însă Moscova nu este de acord cu această tăiere suplimentară, după una operată la început de decembrie.

Cotația Petrolulului Brent a înregistrat vineri cea mai mare cădere zilnică în mai bine de 11 ani. Prețurile futures ale petrolului Brent au înregistrat cel mai mare procent de scădere într-o zi din decembrie 2008, cu 4,72 dolari sau 9,4%, la 45,27 dolari la baril. Preț de închidere a fost cel mai redus din iunie 2017, arată Mediafax.

Petrolul american West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 4,62 dolari, sau 10,1%, la 41,28 dolari/baril, cea mai mică valoare de închidere din august 2016 și cea mai mare pierdere procentuală zilnică din noiembrie 2014. Atât țițeiul Brent, cât și WTI au scăzut cu peste 30% în acest an.

Ruptura dintre OPEC și Rusia a reînviat temerile legate de o scădere a prețurilor petrolului asemănătoare celei din 2014, când Arabia Saudită și Rusia s-au luptat pentru cote de piață cu producătorii din SUA, care nu au participat niciodată la înțelegerile de scădere a producției.


Sursa Libertatea

Comentarii

WORDPRESS: 0