Cum prepari cafeaua măcinată? Ce reţete poţi încerca pentru a obţine licoarea magică ce te energizeaza?

HomeDiverse

Cum prepari cafeaua măcinată? Ce reţete poţi încerca pentru a obţine licoarea magică ce te energizeaza?

Gestionarea deșeurilor
De ce să alegeți o balustradă de sticlă
Cum se poate face construcţia unei case rapid?

Un procent foarte mare de oameni de toate vârstele consumă cafea. Comparativ cu cafeaua de la tonomat, care nu este nici foarte delicioasă şi nici foarte sănătoasă, cafeaua preparată la ibric sau în casă la ibric sau urmând alte reţete este recomandată de către specialişti din toate domeniile. Consumul de cafea măcinată nu dăunează sănătăţii dacă nu este consumată în exces, nu este un drog, ci este o plăcere pe care şi-o pot satisface atât femeile, cât şi bărbaţii, atât acasă, cât şi la locul de muncă sau în locaţii de socializare.

Cum se prepară cea mai bună cafea la ibric acasă?

Reţetă de cafea preparată la ibric este populară în întreaga lume, provenind de la conceptul iniţial de cafea la ibric preparată pe nisip. Ibricul este un vas popular în Europa de Est şi în Orientul Mijlociu, iar cafeaua preparată în acest mod este groasă ca şi textura, are o aromă distinctă şi un aspect plăcut. Cafeaua măcinată foarte fin este cea mai bună pentru prepararea cafelei la ibric, iar din punct de vedere al proporţiei apa-cafea, aceasta trebuie să fie bine calculată pentru a dezvălui toate aromele originii alese.

Pentru a prepara o delicioasă cafea la ibric, este necesar să fie urmaţi paşii şi recomandările de mai jos:

·  cafeaua măcinată aleasă să fie de bună calitate, de specialitate, să fie foarte fin măcinată;

·  apă trebuie să fie folosită în cantităţile indicate de către specialişti. Se toarnă apă rece în ibric împreună cu cantitatea de zahăr, după preferinţele consumatorilor. Zahărul nu se toarnă la sfârşit pentru că altfel nu se va amestecă foarte bine. După ce apa a ajuns la punctul de fierbere, la foc mediu, se ia ibricul de pe aragaz;

·  se amestecă ingredientele, adică apă fierbinte cu cafeaua – 1 linguriţă de cafea de calitate la o ceaşcă de apă şi diferite mirodenii, pentru cei care prefera, spre exemplu gustul de scorţişoară;

·  se lasa cafeaua să fiarbă şi, în momentul în care bulele formate de jur împrejurul ibricului sunt din ce în ce mai mari, se ia de pe foc, pentru a nu se pierde caimacul;

·  se ia cu linguriţa caimac şi se împarte în fiecare ceaşcă ce urmează să fie umplută. Se toarnă cu grijă cafeaua şi se lasa să se “aşeze” după care poate fi servită.

Alte moduri de preparare a cafelei

Cafeaua se prepară nu numai la ibric, ci şi cu ajutorul aparatelor cu presiune profesionale. Se poate prepara, aşadar, cafea la espressor, unde poate fi adăugată cafea măcinată sau capsule, dar şi cafea la filtru, unde se poate adăuga cafea proaspătă prăjită şi măcinata. Fără doar şi poate, reţetele de cafea pot include şi lapte, lapte condensat, lapte praf, dar şi diferite condimente, în funcţie de preferinţele consumatorilor.

Pentru că orice reţetă de cafea aleasă să fie una de succes, iar gustul să fie inedit, cafeaua trebuie să fie de bună calitate, prelucrata în cele mai bune condiţii, ambalată eficient şi cu diferite grade de tărie, în funcţie de gustul şi de rezultatul dorit.

Comentarii

WORDPRESS: 0