În lumea antreprenoriatului, menținerea unui flux de numerar sănătos este importantă pentru creșterea și dezvoltarea oricărei afaceri. Aceasta devine
În lumea antreprenoriatului, menținerea unui flux de numerar sănătos este importantă pentru creșterea și dezvoltarea oricărei afaceri. Aceasta devine și mai provocatoare pentru firmele care colaborează cu instituții publice, unde exista prevederi legale care obliga compania sa garanteze anumite obligații. Însă, există soluții eficiente pentru a contracara provocările, iar asigurările de garanții reprezintă un instrument valoros în acest sens. Descoperă în continuare cum asigurările de garanții pot transforma modul în care îți gestionezi afacerea și îți optimizezi resursele financiare.
Asigurările de garanții – ce sunt și cum funcționează?
Asigurările de garanții sunt instrumente financiare care îți permit să iți îndeplinești obligațiile contractuale asumate fața de partenerii de afaceri privați și instituțiile publice.Indiferent dacă ai nevoie de o garanție de participare la licitație, de bună execuție sau de returnare a avansului, aceste polițe sunt o modalitate de optimizare a cash-flow-ului companiei prin faptul ca presupun, uzual, contragaranții mai puțin “lichide” și costuri competitive.
În plus, prin intermediul unei polițe de asigurare pentru credit comercial, compania ta poate obține o protecție suplimentară împotriva riscurilor financiare asociate cu neîndeplinirea obligațiilor de plată de către clienți.
Beneficiile utilizării asigurărilor de garanții
Un alt avantaj al asigurărilor de garanții este creșterea încrederii partenerilor de afaceri. O garanție emisa de un asigurător denotă o “sănătate financiară” dovedită a companiei. Aceasta îți poate deschide uși către noi contracte și colaborări, care altfel ar fi fost inaccesibile.
Pe lângă facilitarea accesului la noi oportunități, asigurările de garanții contribuie și la consolidarea relațiilor comerciale pe termen lung, datorită credibilității sporite în fața partenerilor de afaceri.
Avantajele garanțiilor prin asigurări
Cele mai citite articole
Asigurările de garanții prezintă o serie de avantaje fața de opțiunile alternative de garantare – reținerile din facturi sau garanțiile bancare. Asiguratorii pot fi mai flexibili în analiza financiară și, iau in calcul, uzual, și o serie de criterii mai “soft” pentru a ajunge la o decizie de ofertare.
Contragaranțiile pe care le solicită sunt de tipul Fila CEC sau Bilet la Ordin Avalizat și, mai rar, blocarea unei sume cash in contul asiguratorului.
In plus, o companie poate lucra cu mai mulți asigurători (sau chiar toți din piață) prin intermediul unui broker și să beneficieze de oferte multiple, lucru care nu este la fel de facil in cazul băncilor. În felul acesta, capacitatea de a finanța astfel de polițe crește și ajută la dezvoltarea companiei.
Industriile care se pretează cel mai bine pentru aceste soluții sunt construcțiile, amenajările si furnizarea de bunuri și servicii. Produsele cele mai uzuale sunt garanția de participare la licitație (Bid Bond), care asigura obligațiile impuse de o procedură de licitație, garanția de bună execuție (Performance Bonds), care asigură că proiectele sunt finalizate conform prevederilor contractuale și garanția pentru returnarea avansului (Advance Payment Bonds), care garantează că vei returna sumele primite în avans în cazul în care proiectul nu poate fi finalizat.
Un broker cu experiență te poate ghida către soluțiile cele mai avantajoase, luând în considerare specificul activității tale și oferindu-ți o gamă variată de opțiuni. De asemenea, analizează cu atenție condițiile și costurile asociate fiecărei polițe, asigurându-te că faci cea mai bună alegere pentru optimizarea cashflow-ului tău. Asigurările de garanții reprezintă o soluție eficientă pentru optimizarea cashflow-ului și pentru creșterea afacerii tale. Alege să crești în mod sustenabil, beneficiind de toate avantajele pe care asigurările de garanții le oferă!