Un virus atacă sistemele informatice ale spitalelor din Spania

HomeStiriTehnologie

Un virus atacă sistemele informatice ale spitalelor din Spania

În plină pandemie de coronavirus, spitalele din Spania au devenit ținta atacurilor ciberneticePoliția din Spania a avertizat că sistemele informa

Early booking sau last minute: ce să alegi când vrei să alegi următoarea vacanță în Antalya?
CES Las Vegas 2020, dominat de televizoare
Profesori unguri protestează faţă de programa şcolară despre care spun că promovează ideologia naţionalistă: „Nu voi preda fascismul”

În plină pandemie de coronavirus, spitalele din Spania au devenit ținta atacurilor cibernetice

Poliția din Spania a avertizat că sistemele informatice ale spitalelor sunt în pericol. ”A fost trimis un număr mare de mesaje electronice către cadrele medicale”, au spus reprezentanții Poliției, care susțin că acestea ”conțin un virus foarte periculos, care poate afecta în întregime sistemele informatice”.

”Nu doar spitalele sunt vizate de acest virus”, a fost mesajul transmis în cadrul unei conferințe de presă organizate la Comitetul Tehnic de Gestionare a Coronavirusului.

”Scopul este de a pătrunde în interiorul computerului și de a avea acces la conturi, parole și informații de interes personal”, au mai spus polițiștii spanioli, citați de EFE. În aceeași conferință, Comitetul Tehnic de Gestionare a Coronavirusului a declarat că a identificat peste 200 de știri false, prin care se dorea instalarea fricii și a panicii în rândul populației.

Sursa ILikeIT