Cămașă cu mânecă scurtă. Recomandări pentru bărbați

HomeStiri

Cămașă cu mânecă scurtă. Recomandări pentru bărbați

Modelele de cămăși mânecă scurtă reprezintă unele dintre cele mai controversate piese de îmbrăcăminte pentru bărbați. În aceste condiții, me

Cafea pentru birou: Cum să alegi sortimentul potrivit pentru productivitate 
9 materiale de construcții necesare pentru o casă durabilă și rezistentă
Degustare vodka: sfaturi pentru a aprecia aromele și calitatea acestei băuturi alcoolice

Modelele de cămăși mânecă scurtă reprezintă unele dintre cele mai controversate piese de îmbrăcăminte pentru bărbați. 

În aceste condiții, merită ca să le porți sau nu? Și dacă le porți, cum le combini cu alte haine? 

Percepția controversată a acestui tip de cămăși este asociată strâns cu istoria apariției sale. Inițial, cămașa bărbătească avea mânecă lungă. Manșetele ei ieșeau de sub mâneca jachetei. Pentru oamenii bogați erau singura modalitate admisă de a apărea în societate.

Evident, chiar și săracii doreau să se îmbrace frumos, dar ei trebuiau să economisească bani mulți pentru asta. De aceea au ajuns să se folosească de un șiretlic: își comandau cămăși cu mâneci scurte pentru costum și manșete false. Cu toate acestea, lipsa unor manșete adevărate i-a trădat rapid. S-a dezvoltat din acest motiv o atitudine disprețuitoare față de cămășile fără mâneci lungi, care a supraviețuit până în prezent.

Această piesă vestimentară este, de asemenea, antipatizată și din alt motiv. Cămășile cu mâneci scurte sunt mai frecvente în rândurile muncitorilor obișnuiți.

Motive pentru aerul lor proletar, dar popular printre oamenii cu venituri mai modeste?

În primul rând, aceste cămăși bărbați sunt mai economice.

În al doilea rând, a făcut viața mai ușoară soțiilor, deoarece manșetele sunt întotdeauna foarte murdare și greu de curățat. O cămașă fără manșete este mult mai ușor de îngrijit. Drept urmare, cămașa cu mâneci scurte a devenit asociată cu îmbrăcămintea săracilor. Oamenii bogați au propria lor versiune cu mâneci scurte: este vorba de vestitele tricouri polo.

Totuși, au trecut decenii multe, iar acum cămășile cu mâneci scurte pot fi găsite acum în colecțiile designerilor celebri. Cu toate acestea, atitudinea față de aceste cămăși este încă destul de ambiguă. Unii le adoră, alții le urăsc, alții se tem ca să le poarte pentru a nu sancționați de “poliția modei”, dar cu toate astea mulți bărbați le poartă în zilele noastre[, măcar din când în când.

Deci: este bine ca să porți cămăși bărbătești cu mânecă scurtă sau mai bine le eviți în 2021? 

Desigur, merită să le porți fără frică. Trebuie doar să cunoașteți câteva reguli simple referitoare la acest tip de piese vestimentare dacă este vorba de job, nu de o ieșire cu amicii la o terasă.

Codul de îmbrăcăminte al companiei unde lucrezi poate indica, spre exemplu: pe timp cald este permisă purtarea unei cămăși cu mâneci scurte și cravată pe sub costum, dar haina nu poate fi scoasă.

Sau, așa cum se întâmplă în țările calde, codul vestimentar corporativ poate prevedea opțiunea de a combina o cravată și o cămașă cu mânecă scurtă fără jachetă. Cu toate acestea, aceasta este o caracteristică limitată și, de regulă, se aplică angajaților obișnuiți, nu acelora din conducere.

Este posibil ca să se poarte cămăși cu mâneci scurte, completate de o cravată îngustă. Totuși, acesta nu este un stil de afaceri oficial, ci o stilizare casuală, adesea ironică. Așa se îmbracă tinerii la job care nu au un cod vestimentar strict.

Cele mai citite articole

Evident, există și combinația „mânecă scurtă și cravată” care poate face parte din uniformă.

Totuși, dacă aceasta nu este vorba de o uniformă și nu ești un expert în modă, cel mai bine este să te abții de la a purta o cravată cu o cămașă cu mânecă scurtă.

Mulți clienți nu vor lua în serios un angajat de bancă, spre exemplu dacă nu este îmbrăcat corespunzător. Mai bine să purtați o cămașă cu mânecă lungă și să vă suflecați mânecile, decât una o cămașă cu mâneci scurte.

În opoziție, actorii de comedie și perdanții sunt adesea înfățișați într-o cămașă cu mâneci scurte, completată de o cravată. Așadar, mare atenție! 

Ce pot purta bărbații alături de o cămașă cu mânecă scurtă? 

Acum să vorbim despre purtarea unei cămăși într-un cadru informal. Sfatul specialiștilor în modă este simplu: gândește-te la o cămașă cu mânecă scurtă ca fiind similară cu un polo sau tricou. Poart-o la fel: cu blugi, pantaloni de vară, pantaloni scurți, blazere.

Deasupra tricourilor se pot purta și cămăși cu mâneci scurte. În acest caz, cămașa nu poate fi băgată în pantaloni sau închisă la nasturi, ci reprezintă un fel de blazer ușor.

Pe vreme caldă, în vacanță, sunt acceptabile cămăși cu mânecă scurtă colorate puternic și chiar cu imprimeuri nebunești. Dacă vă plac acestea, nu ezitați să le purtați. O cămașă cu mâneci scurte veselă destinde privitorii în mod sigur dacă și contextul este unul potrivit.

Despre alegerea unei cămăși cu mânecă scurtă

Cămașa cu mânecă scurtă ar trebui să sublinieze linia corpului, dar să nu fie foarte strânsă. Însă nici să nu fie mult prea largă, lălâie.

Lungimea mânecii trebuie să fie deasupra cotului. Dacă are o manșetă îngustă, lungimea sa optimă este până la mijlocul bicepsului. Mâneca scurtă, ca și cea lungă, poate fi strânsă. Mânecile prea largi, indiferent de lungime, nu adaugă atractivitate unui bărbat.

Acordă o atenție specială umerilor cămășii! Aceștia trebuie să fie strict la locul lor.

Dacă cămașa va fi purtată afară, trebuie să alegeți lungimea potrivită. Tivul cămășii trebuie să fie aproximativ la jumătatea distanței dintre talie și locul unde converg picioarele.

În general, alegerea unei cămăși bine potrivite cu mânecă scurtă este mult mai dificilă decât una lungă. La urma urmei, mânecile lungi pot fi întotdeauna înfășurate.

Unde găsești cămăși cu mâneci scurte? În magazinul Gama.ro, evident!

Cele mai citite articole