Înscrierea în clasa pregătitoare este o etapă foarte importantă pentru copii şi părinţi deopotrivă. În această clasă copiii fac cunoştinţă cu şcoala,
Înscrierea în clasa pregătitoare este o etapă foarte importantă pentru copii şi părinţi deopotrivă. În această clasă copiii fac cunoştinţă cu şcoala, trec cu uşurinţă peste etapa grădiniţei ce presupune joc şi joacă, prietenii care se pierd în timp şi intră într-o colectivitate alături de care se vor maturiza, fiind sprijiniţi de doamna învăţătoare.
Pentru a face faţă provocărilor intrării la şcoală, părinţii trebuie să asigure necesarul de rechizite pentru clasa pregătitoare şi să îşi încurajeze copiii să adopte activităţi care le plac şi totodată să se concentreze pe cerinţele doamnei învăţătoare sau a domnului învăţător sub formă de teme sau de activităţi suplimentare.
Primii paşi spre şcoală, ultimul contact cu grădiniţă – clasa pregătitoare
Clasa pregătitoare sau clasa zero este numită aşa tocmai pentru că pregăteşte copiii pentru ceea ce va urma, pentru că îi învață noi abilităţi, îi ajută să îşi facă noi prieteni şi să câştige încredere şi spirit de independenţă. În clasa pregatoare, copilul va fi şi vesel că se integrează într-un nou colectiv, dar şi trist pentru că renunţă la prietenii de la grădiniţă şi la doamna educatoare, va fi neliniştit dacă nu este susţinut de către părinţi, sau încrezător.
Cu necesarul de rechizite asigurat, copiii vor păşi mai încrezători pragul şcolii. Rechizitele de bază pot fi comandate online pentru a economisi timp, chiar înainte ca învăţătoarea sau învăţătorul să pună lista la dispoziţia părinţilor. Printre cele mai importante rechizite care nu trebuie să lipsească copiilor din ghiozdan în clasa 0 se numără:
· dosarele sau bibliorafturile care îi vor ajuta să îşi pună creaţiile şi temele în ordine;
· caietele clasice şi speciale;
· caietele standard pentru anumite materii;
· carioci şi creioane colorate;
· coperţi de cărţi şi de caiete;
· acuarele şi bloc de desen, precum şi pensule;
· stilouri şi rezerve;
· pic corector;
· pixuri şi markere;
· ascuţitoare, radiere şi creioane;
· penar, ghiozdan;
· hârtie A4 albă şi colorată.
Pentru a se organiza cât mai bine în acest sens, părinţii vor trebui să investească în agende personalizate în care îşi vor nota necesarul de rechizite şi nu numai, toate cerinţele şi specificaţiile învăţătorului pe parcursul clasei 0 şi în următoarele clase.
Materialele şcolare şi rechizitele sunt absolut esenţiale pentru fiecare elev, iar părinţii trebuie să le cumpere pe toate astfel încât copiii lor să nu se simtă prost sau dezavantajaţi în faţa colegilor şi să nu fie nevoiţi să împrumute mereu câte ceva.
Cu tot necesarul de materiale şcolare şi rechizite asigurat, copiii vor învăţa mai bine
Având toate rechizitele şcolare la îndemână, copiii nu mai trebuie să întrerupă oră şi să îi deranjeze pe colegi şi pe cadrul didactic. În plus, dacă nu au caiet sau li se termină rezervă la stilou, mai mult ca sigur nu vor putea învăţa şi “prinde” materia la fel ca şi colegii lor, pentru că vor fi nevoiţi să facă o pauză şi să recupereze după materia pierdută de la colegi.