Care sunt tipurile de pompe submersibile disponibile pe piata?

HomeTehnologie

Care sunt tipurile de pompe submersibile disponibile pe piata?

In situatia in care locuiesti sau urmeaza sa te muti intr-o locuinta care nu este racordata la sistemul centralizat de alimentare cu apa, vei avea ne

Hoverboard vs. scuter electric vs. skateboard. Ce variantă să alegi?
Hoverboard-ul pentru copii: informații și caracteristici importante
Estonia apelează la hackeri pentru a combate ştirile false legate de coronavirus

In situatia in care locuiesti sau urmeaza sa te muti intr-o locuinta care nu este racordata la sistemul centralizat de alimentare cu apa, vei avea nevoie sa gasesti o solutie alternativa pentru furnizarea apei pentru consumul zilnic. Foarte multa lume ezita sa se mute intr-o zona unde nu exista posibilitatea de a se racorda la reteaua centralizata de furnizare a apei. Insa acest impediment poate fi rezolvat cu ajutorul pompelor de apa. Exista o multitudine de pompe de apa care pot furniza apa necesara pentru consumul in gospodarie. In ceea ce urmeaza vei putea afla mai multe despre tipurile de pompe submersibile care sunt disponibile pe piata acestor echipamente.

In functie de tipul motorului

Pornind de la tipul motorului, pompele submersibile functioneaza pe baza de motoare racite cu ulei si pe baza motoarelor racite cu apa. Tot in functie de acest criteriu regasim pompele cu motoare rebobinabile si cele cu motoare capsulate. Motoarele rebobinabile racite in baie de ulei dispun de o constructie simpla si sunt foarte fiabile. Au o intretinere foarte facila prin prisma disponibilitatii pieselor de schimb. Riscul pentru aceste motoare este ca lubrifiantul intern sa patrunda in put, daca garniturile de etansare sunt uzate.

In cazul motorului submersibil capsulat vorbim despre un motor ecologic care este mai avansat din perspectiva tehnologica si are o durata de utilizare mai mare. Acest motor previne riscul de scurgere a uleiului lubrifiant in put. Este important de subliniat ca fiind vorba despre o carcasa capsulata a motorului, aceste motoare nu pot fi reparate sau rebobinate.

Dupa constructia pompei

Cele mai citite articole

Un al doilea aspect pentru diferentierea tipurilor de pompe submersibile este constructia acestor echipamente. Exista pompe monobloc si pompe avand cuplaj, acestea din urma oferind optiunea de a inlocui motorul sau corpul hidraulic. Varianta pompelor monobloc este construita cu o carcasa unica unde este dispusa atat pompa, cat si motorul. Arborele pompei este de fapt o prelungire a arborelui motorului. Daca oricare dintre acestea cedeaza, este nevoie de inlocuirea pompei. Pompele monobloc sunt cele mai ieftine.

Pentru pompele cu cuplaj motorul si corpul pompei sunt livrate separat. Conectarea se face prin intermediul unui cuplaj. Vorbim despre pompe ceva mai scumpe, dar care permit inlocuirea pieselor care se defecteaza in timp. Pompele cu cuplaj sunt mai avantajoase din punct de vedere economic daca este necesara functionarea continua a pompei de apa.

Dupa materialele folosite

Categoriile de pompe de apa se diferentiaza si in functie de materialele folosite pentru confectionarea acestor dispozitive. Materialele pentru rotor pot fi reprezentate de policarbonat, inox, alama, Noryl armat cu fibra de sticla sau fonta cenusie. Majoritatea pompelor sunt asamblate cu etaje flotante si rotoare din Noryl armat cu fibra de sticla. Exista si pompe avand rotoare si difuzoare din otel inoxidabil. Pentru pompele industriale care au nevoie de un debit mare si de presiune mare se foloseste fonta pentru rotoarele pompelor.

Acestea sunt principalele aspecte care diferentiaza tipurile de pompe de apa. Daca ai nevoie de o pompa submersibila sau daca esti in cautarea unei pompe de suprafata, poti gasi diferite astfel de pompe de apa pe www.hidropompe.ro.

Cele mai citite articole