Ce lapte ar trebui sa consumi?

HomeDiverseSanatate

Ce lapte ar trebui sa consumi?

Laptele este prima si cea mai veche bautura a omului, a luat o noua forma care il plaseaza in topul alimentelor. Facem referire la laptele degresat u

Centrala termică pe gaz – cel mai avantajos mod de încălzire actual?
Ce fel de marturii de nunta pot fi oferite de miri invitatilor in anul 2023?
Utilaje necesare pentru deschiderea unei patiserii

Ce lapte ar trebui sa consumi?

Laptele este prima si cea mai veche bautura a omului, a luat o noua forma care il plaseaza in topul alimentelor. Facem referire la laptele degresat uscat, adica – lapte praf – un aliment ieftin, usor de digerat, bogat in proteine, cu putine calorii care este la indemana pentru utilizare.

Din pacate, laptele vechi procesat, uscat si macinat intre rolele fierbinti, avea o culoare usor cand se adauga in bauturi. Era un produs folosit mai mult la coacere. Gustul si mirosul sau erau oarecum diferite de cel al laptelui proaspat. Drept urmare, termenul lapte praf poate determina unele persoane sa nu-si doreasca sa consume.

Dar noul lapte degresat prelucrat prin pulverizare este un produs complet diferit si complet satisfacator. Laptele lichid este uscat prin pulverizare in aer comprimat; iar pulberea iese cu textura fina si neteda a pudrei de fata. Culoarea este frumosa, alba; aroma noului lapte degresat uscat este blanda si delicata, iar mirosul sau slab seamana cu cel de nuca de cocos uscata.

Cele mai citite articole

Laptele uscat nu este un produs alimentar ,,nou”. Cu mult inainte de nasterea lui Hristos, vechii egipteni preparau un lapte concentrat prin uscarea acestuia la soare. Si calaretii mongoli robusti care alcatuiau armatele invadatoare ale cuceritorului Genghis Khan, s-au aprovizionat cu lapte uscat la soare, ca ratie concentrata de mars, care le va asigura hrana completa necesara pentru campaniile lor apasatoare.

Daca toata lumea ar folosi acest aliment economic in dieta lor zilnica, acestia ar putea depasi deficientele raspandite de proteine si calciu care afecteaza mii si mii de persoane, determinandu-le sa cada victime ale bolilor imbatranite.

Indiferent daca greutatea dvs. este sau nu normala, laptele degresat uscat este cel mai bun lapte dulce pentru dumneavoastra. Daca doriti sa castigati in greutate, laptele degresat uscat va oferi cantitati suplimentare de proteine, minerale si vitamine, lipsa carora probabil v-a determinat sa fiti subponderali.

Daca, pe de alta parte, excesul de greutate este problema ta, atunci laptele degresat uscat este la fel de bun.  Proteina foarte concentrata din acest tip de lapte este un ajutor valoros pentru o dieta de reducere a caloriilor, deoarece cu cat mananci mai multe proteine (fara a adauga calorii,bineinteles), cu atat mai repede glanda tiroida poate relua activitatea si readuce greutatea corpului la normal.

Cele mai citite articole