8 semne care vă arată că trebuie să chemați un instalator

HomeDiverse

8 semne care vă arată că trebuie să chemați un instalator

O problemă minoră legată de instalațiile sanitare poate deveni una majoră dacă nu este gestionată corect în timp util. Ceva ce ar fi putut fi rezolva

Este alegerea de a colabora cu o firma de constructii, benefica pentru client?
Pixuri personalizate – un cadou practic și util pentru orice ocazie
Cum să fiu pregătit ca părinte pentru noua etapă din viața copilului – grădinița

O problemă minoră legată de instalațiile sanitare poate deveni una majoră dacă nu este gestionată corect în timp util. Ceva ce ar fi putut fi rezolvat cu ușurință astăzi poate ajunge să aibă nevoie de o reparație costisitoare dacă este ignorat.

La fel ca și în cazul altor instalații, precum cele de gaze sau electricitate, este posibil să nu știți că există o problemă la instalațiile sanitare. Din fericire, de obicei există câteva semne care vă pot arăta când ceva nu este în regulă cu sistemul dumneavoastră de instalații sanitare.

Aceste semnale vă vor anunța când este cazul să contactați un instalator pentru a interveni de urgență. Iată câteva dintre aceste semne de care trebuie să țineți cont:

1.              Apa se scurge cu greutate

Scurgerile de la duș și de la chiuvetă sunt predispuse să se înfunde. Dacă apa ajunge să se scurgă cu greu din chiuvetă sau de la duș, înseamnă că este foarte posibil să fie vorba despre acumularea de resturi în scurgere.

Totuși, atunci când toate canalele de scurgere din casa dumneavoastră par înfundate, este foarte posibil să fie vorba despre sistemul principal de canalizare care s-a înfundat. O conductă de canalizare înfundată trebuie privită ca o situație de urgență. De aceea, contactați un instalator de urgență atunci când bănuiți că s-a înfundat scurgerea principală.

2.              Pete pe tavan

Dacă observați pete umede sau chiar uscate pe tavan, atunci este semn că în zona respectivă există o scurgere. Ar trebui să localizați aceste posibile scurgeri și să le rezolvați cât mai bine înainte de a trece la repararea tavanului.

3.              Presiune redusă a apei

Cele mai citite articole

Dacă presiunea apei din locuința dumneavoastră este mai mică decât în ​​mod normal, în special cea de la duș sau robinetul de la chiuvetă, atunci este un semn că ceva înfundă conductele de alimentare cu apă. Când presiunea apei din casa dumneavoastră scade brusc, este timpul să contactați instalatorul pentru a evalua situația și a găsi o soluție.

Facturi mai mari la apă

În cazul în care nu găsiți nicio explicație în legătură cu creșterea valorii facturilor la consumul de apă, atunci instalația sanitară ar putea avea o problemă ascunsă. Cel mai probabil, există o scurgere majoră, ascunsă, care duce la mărirea facturilor lunare la apă. În această situație trebuie, de asemenea, să contactați instalatorul.

5.Toaleta „bolborosește”

Atunci când nu este folosită, toaleta nu ar trebui să scoată niciun zgomot. În caz contrar, există ceva probleme mai puțin evidente. În majoritatea situațiilor când apa din toaletă „bolborosește” din când în când este vorba despre o conductă de canalizare înfundată sau a unei vane înfundate.

6.Tapetul sau vopseaua de pe pereții băii s-au decojit

Dacă ați observat de curând picături, crăpături sau mici decojiri la nivelul tapetului sau vopselei din baie, este evident că undeva există o scurgere. Pur și simplu apelați la un instalator și el va localiza scurgerea și o va remedia.

7. Pe pereți sau mobilier crește mucegai

Este întotdeauna un semn rău când mucegaiul începe să crească în locuința dumneavoastră. Asta pentru că mucegaiul se dezvoltă numai în jurul zonelor umede. Dacă mucegaiul crește pe pereți sau dulapuri, atunci este posibil să aveți o scurgere ascunsă în spatele acelei zone. Scurgerea trebuie localizată și remediată cât mai curând posibil.

8. Mirosurile urâte din scurgere

Întotdeauna vor exista niște bacterii care vor apărea la nivelul băii și bucătăriei. Bacteriile pot provoca unele mirosuri deranjante. Totuși, atunci când mirosurile vin din canalizare și sunt persistente, este semnul unei posibile înfundări a liniei principale de canalizare.

Cele mai citite articole