Voleți pentru evacuarea fumului

HomeStiri

Voleți pentru evacuarea fumului

Cauți voleți desfumare? Îi găsești acum la TC Romania la un preț foarte bun.Ce sunt voleții de desfumare?Sunt acele clapete de evacuare a fum

Cotațiile petrolului s-au prăbușit vineri. Cât a ajuns să coste barilul de țiței acum și care este cauza
Greșeli frecvente în alegerea hainelor
Ce se poate vedea si face la Disneyland Paris?

Cauți voleți desfumare? Îi găsești acum la TC Romania la un preț foarte bun.

Ce sunt voleții de desfumare?

Sunt acele clapete de evacuare a fumului anume concepute pentru a evacua fumul spre instalațiile de evacuare a fumului și pentru a reînnoi aerul prin furnizarea de aer proaspăt necesar instalației de evacuare a fumului.

Aceste elemente de evacuare sunt destinate pentru extracția fumului din unități publice, clădiri înalte și foarte înalte de birouri dar și din clădiri rezidențiale. Acești voleți de desfumare se deschid local pentru evacuarea fumului în caz de incendiu.

Acești voleți trebuie să îndeplinească următoarele condiții: 

– etanșeitatea la foc;

– stabilitatea mecanică;

– menținerea secțiunii transversale.

Cum funcționează un volet de desfumare?

Fumul este la fel de periculos, dacă nu chiar mai mult, decât focul propriu-zis.

Soluțiile de extracție a fumului sunt astfel concepute pentru a evacua fumul și căldura în caz de incendiu. Acestea fac posibilă crearea unei zone fără fum pentru a asigura o bună vizibilitate și, astfel, a facilita evacuarea oamenilor. Clapetele de evacuare a fumului sunt în mod normal închise și se deschid local în caz de incendiu.

Clapetele de control al fumului sunt instalate în/sau conectate la peretele unei conducte de control al fumului și sunt închise în poziția de așteptare.

Comanda de deschidere este dată de panoul de incendiu, care trimite un semnal către mecanismul obturatorului.

Clapeta inferioară aduce aer proaspăt în spațiul care urmează să fie extras de fum, iar fumul este evacuat prin clapeta superioară.

Elementele de evacuare a fumului sunt destinate pentru extragerea fumului din unități deschise publicului, clădiri rezidențiale, clădiri înalte și foarte înalte. Sunt instalate în peretele unei conducte de evacuare a fumului în poziția de așteptare; sunt ținute închise.

Procedura de extragere a fumului dintr-un imobil

Spre deosebire de un foc deschis în care fumul și căldura se răspândesc liber prin atmosferă, în cazul unui incendiu într-o clădire, fumul și căldura degajate rămân închise în incintă.

Cele mai citite articole

Extracția fumului constă în evacuarea unei părți din fumul produs de incendiu prin crearea unei înălțimi de aer liber sub stratul de fum. Scopul voleților de desfumare sunt:

  • facilitează evacuarea noxelor;
  • limitarea răspândirii incendiului;
  • permite pompierilor accesul în incintă.

Evacuarea fumului fierbinte contribuie și la limitarea creșterii temperaturii în interiorul incintei și la evitarea unui incendiu generalizat. Riscul pentru clădire este mai redus datorită limitării creșterii temperaturii. Într-adevăr, la temperatură ridicată, majoritatea materialelor de construcție își pierd rezistența mecanică, ceea ce poate duce la prăbușirea clădirii.

Clapetele se deschid sau se închid de obicei la comanda instalației de prevenire a incendiului cu ajutorul unui servomotor.

Principii de eliminare a fumului

Evacuarea fumului din încăperi și circulații se realizează prin două metode de evacuare:

  • naturală;
  • mecanică.

Oricare ar fi soluția tehnică aleasă, evacuarea fumului constă întotdeauna în măturarea spațiului care urmează a fi extras fumul printr-un flux de aer. Aceasta înseamnă evacuarea fumului pe o parte și alimentarea cu aer proaspăt pe de altă parte.

Vaporii tind întotdeauna să se stratifice și să se acumuleze în înălțime. 

Extracția mecanică a fumului nu trebuie niciodată amestecată cu extracția naturală a fumului. Datorită puterii sale de aspirare, aspirația mecanică a fumului poate anula sau chiar inversa tirajul termic natural din circuitele de evacuare naturală a fumului.

Pentru a preveni răspândirea incendiului la clădirile terților, trebuie luate toate măsurile astfel încât deschiderea orificiilor de evacuare sau a conductelor de evacuare să fie la o distanță suficientă de terți.

Extracție mecanică a fumului 

Extracția mecanică a fumului este potrivită pentru încăperile ceva mai mici.

Evacuarea fumului se realizează printr-un ventilator care îl aspiră într-o conductă și îl respinge în exterior. Aceste două acțiuni pot fi completate de suprapresiunea relativă a spațiilor care trebuie protejate de fum.

Aspirația mecanică a fumului nu trebuie niciodată utilizată (afirmă specialiștii) pentru a extrage fumul de pe scări. Sursa fumului va fi cel mai probabil localizată în spații adiacente, iar extracția mecanică ar putea atunci să favorizeze periculos răspândirea fumului în casa scării, făcându-le inaccesibile pentru persoanele care doresc să evacueze clădirea.

Controlul extracției fumului 

Indiferent de modul de funcționare al sistemului, evacuarea fumului trebuie să poată fi întotdeauna declanșată (și) manual.

În funcție de tipul structurii, reglementările de siguranță pot necesita declanșarea și prin detecție automată.

Intră pe tcromania.com pentru a solicita detalii si pentru a cumpăra voleți desfumare la preț bun!

Cele mai citite articole