9 materiale de construcții necesare pentru o casă durabilă și rezistentă

HomeStiri

9 materiale de construcții necesare pentru o casă durabilă și rezistentă

Realizarea unei clădiri necesită materiale de construcție eficiente și durabile, care să îi asigure în timp rezistența și stabilitatea. Dacă vrei să

3 activități antistres ușor de făcut și care chiar dau rezultate
Protecția picioarelor: cum alegi încălțămintea potrivită în funcție de activitatea desfășurată?
Cum se verifică aurul – Ghid complet

Realizarea unei clădiri necesită materiale de construcție eficiente și durabile, care să îi asigure în timp rezistența și stabilitatea. Dacă vrei să construiești și te pregătești să realizezi necesarul de materiale pentru casa ta, iată  de ce vei avea nevoie.

Cărămida pentru zidărie

Cărămida este unul dintre cele mai utilizate tipuri de materiale de construcții fiind un produs perfect din orice punct de vedere. Deși mulți beneficiari sunt tentați să spună că în general cărămida este scumpă, poți să vezi prețul la cărămidă și să soliciți oferte astfel încât să alegi ceea ce îți este necesar.

Cărămida este un material eficient din punct de vedere termic și care rezistă foarte bine la diferite tipuri de încărcări. Dispunerea prin țesere a cărămizilor într-o structură din zidărie ajută de exemplu foarte mult în ceea ce privește preluarea eforturile seismice, în vreme ce nici alte tipuri de solicitări nu sunt neglijate.

Oțel pentru armătură

Armăturile sunt foarte importante pentru o locuință, mai ales dacă vorbim despre construcțiile realizate prin turnarea betonului și monolitizare. Armătura este capabilă să preia eforturile și tensiunile atunci când se produce cedarea betonului în masa sa. În acest astfel, armătura, oțelul, funcționează ca o pârghie de siguranță pentru cazurile în care elementele constructive din beton își pierd parțial sau total capacitatea portantă. 

Țiglă metalică sau țiglă ceramică

În funcție de tipul de acoperiș pe care vrei să îl realizezi poți opta pentru una dintre aceste variante. Dacă îți dorești o casă modernă, durabilă și cu un acoperiș care să protejeze și să reziste intemperiilor, atunci țigla ceramică este exact soluția de care ai nevoie. 

Materiale pentru izolare: vată minerală, hidroizolații lichide, vată bazaltică

O casă durabilă și economică necesită o izolare temeinică. De aceea ar trebui să iei în calcul izolarea la nivel termic, prin folosirea vatei minerale. De asemenea, vor fi necesare hidroizolarea, la nivelul elementelor de construcție care se află în pericol de infiltrații și fonoizolatiile, în vederea reducerii zgomotului. 

Panouri rigips

Cele mai citite articole

Panourile din rigips sunt deosebit de utile mai ales în cazul realizării izolațiilor sau în cazul realizării pereților de compartimentare. Acestea sunt ușoare, nu încarcă suplimentar construcția și oferă în același timp posibilitatea de a interveni din punct de vedere structural la nivelul locuinței. 

Elemente din lemn

Lemnul este materialul perfect pentru casele de vacanță sau pentru case pe structură din lemn, în general. În condițiile unei case din beton, elementele din lemn sunt prezente mai ales la nivelul acoperișului. Astfel, elemente precum: căpriori, coamă, cosoroabă sau popi vor fi realizate din lemn, iar la nivelul asterelei poți folosi placaj OSB. 

Cimenturi uzuale sau aditivate

Cimenturile sunt o parte foarte importantă a construcțiilor, iar din acest motiv este necesar să investești în cimenturi de calitate. Pentru zonele importante, precum fundațiile, poți folosi cimenturi aditivate, care să îți ofere un timp mai scurt de uscare, astfel încât să poți folosi construcția mai repede. 

Șape de egalizare, șape autonivelante

Pentru a realiza o pardoseală eficientă este nevoie să îi asiguri acesteia planeitatea. Poți folosi în acest sens pardoseli de diferite tipuri și șape de egalizare sau șape autonivelante. 

Tencuieli decorative

Pentru a-i asigura casei tale un aspect deosebit, dar și pentru a proteja structura cât mai bine, este recomandat să aplici o tencuială decorativă ca strat de finisare. Acestea sunt disponibile într-un număr mare de variante, așa că vei putea alege o tencuială siliconică sau de orice tip ai nevoie pentru a-ți proteja cât mai bine locuința.

Materialele de construcții joacă un rol cheie în protecția casei tale și în rezistența și durabilitatea acesteia, așa că ar trebui să ai în vedere cumpărarea acestora din magazine specializate, unde să găsești, la nevoie, ajutor în ceea ce privește informarea. 

Cele mai citite articole