Vacanță în Tenerife: cum să alegi sezonul potrivit în funcție de interesele tale

HomeInternational

Vacanță în Tenerife: cum să alegi sezonul potrivit în funcție de interesele tale

Tenerife, cea mai cunoscută și apreciată zonă din Insulele Canare, este locul ideal pentru vacanța de vis. Partea cea mai frumoasă este că în Tenerif

Estonia apelează la hackeri pentru a combate ştirile false legate de coronavirus
8 vedete americane pasionate de agricultură
Mâncarea fast food solicitată și în timpul pandemiei cu coronavirus

Tenerife, cea mai cunoscută și apreciată zonă din Insulele Canare, este locul ideal pentru vacanța de vis. Partea cea mai frumoasă este că în Tenerife poți alege să mergi în orice perioadă a anului. Diferența este dată de modul în care vrei să îți petreci concediul. Ai zboruri directe spre Tenerife, iar dacă faci rezervarea din timp, te vei bucura de prețuri avantajoase. Tu alegi sezonul potrivit, noi îți spunem cum te poți relaxa și distra! Află totul din materialul de mai jos!

Alegerea perioadei potrivite

Care este perioada ideală pentru o vacanță în Tenerife? Nu există un singur răspuns corect. Cu o temperatură medie de 23 de grade Celsius pe timpul zilei, insula este un loc perfect de relaxare și distracție în orice anotimp. Însă, este important de menționat că temperaturile pot varia de-a lungul anului, de la 17 – 20 de grade Celsius în ianuarie, la 25 – 28 de grade Celsius în august. 

Dacă obiectivul principal al vacanței este să te bucuri de plajele din Tenerife și de activitățile acvatice, cel mai bun moment pentru vacanța de vis este între lunile mai și octombrie. În această perioadă, temperatura apei se menține în jurul valorii de 20 – 22 de grade Celsius, fiind ideală pentru înot, snorkeling, scufundări sau navigație.

Cu toate acestea, dacă vrei să eviți aglomerația, ar trebui să îți programezi vizita în Tenerife în extrasezon, adică din noiembrie până în aprilie. În această perioadă, insula este mai puțin aglomerată, iar vizitarea atracțiilor turistice este mult mai plăcută. Nu îți face griji în privința activităților și distracțiilor din extrasezon, oferta este bogată!

Rezervarea zborului și a cazării în avans

Rezervarea zborului și a cazării în avans sunt elemente esențiale în planificarea eficientă a unei vacanțe, mai ales dacă destinația este una exotică. Acest lucru implică analiza prețurilor pentru zboruri, cu un accent deosebit pe costurile pentru zborurile spre Tenerife în diferite perioade ale anului. Ai zbor direct București-Tenerife, la cele mai bune prețuri aici, așadar, verifică oferta încă de acum!

Prețurile biletelor depind de o serie de factori, cum ar fi perioada anului, zilele săptămânii sau chiar ora zborului. În general, zborurile spre Tenerife sunt mai scumpe în perioada de vârf, în sezonul de vară și în jurul sărbătorilor. Pentru a obține cele mai bune tarife, este recomandat să începi căutarea cu câteva luni înainte de data plecării. 

Opțiunile de cazare în Tenerife sunt numeroase, oportunitățile oferite sunt atât pentru cei cu buget limitat, cât și pentru cei care își doresc o vacanță de lux.

Activități specifice în Tenerife

Cele mai citite articole

Tenerife, cea mai mare dintre insulele arhipelagului Canare, este un paradis al diversității și al aventurii. În perioada noiembrie – martie, Tenerife este un loc ideal pentru observarea balenelor și a delfinului comun. Locațiile recomandate pentru aceasta sunt în special în partea de sud a insulei, unde se organizează excursii cu barca. 

Dacă ești un amator de drumeții și adori să explorezi peisajele montane, primăvara și toamna sunt cele mai potrivite anotimpuri. Traseele populare includ ruta spre Teide, cel mai înalt vârf din Spania, și traseul prin Masca, un sat pitoresc situat între munți. 

Sporturile acvatice sunt, de asemenea, foarte populare în Tenerife, în special în timpul verii. Poți încerca windsurfing, surf, snorkeling sau chiar scufundări. Locurile cele mai populare pentru practicarea acestor activități sunt plajele din sudul insulei, precum Playa de las Americas și Los Cristianos.

În ceea ce privește zonele turistice principale, sudul insulei este reprezentat în mare parte de stațiunile Playa de las Americas și Los Cristianos, precum și de zona Costa Adeje. Aceasta este renumită pentru hotelurile sale de lux, centrele comerciale, terenurile de golf, parcurile acvatice, grădinile zoologice, teatrele și stilul său arhitectural de lux, comparabil cu cel al Las Vegasului. În nordul insulei, orașul port Puerto de la Cruz reprezintă principala atracție.

În concluzie, o vacanță în Tenerife poate fi personalizată în funcție de dorințele și preferințele tale. De exemplu, dacă ești un iubitor de natură, cele mai bune luni pentru a vizita insula sunt aprilie – iunie, când flora este în plin proces de dezvoltare. Dacă ești un pasionat de surfing, cele mai bune luni sunt octombrie – februarie, când valurile sunt mai mari. 

Tenerife este o destinație turistică pentru toate gusturile și interesele. Aici poți opta pentru cele mai variate activități, de la observarea faunei marine, la drumeții montane și sporturi acvatice, până la vizitarea zonelor turistice pline de viață și culoare. Vacanța în Tenerife perfectă poate fi organizată din timp, dacă ai deja bugetul și planul conturate. Nu mai sta pe gânduri, rezervă chiar acum perioada potrivită, în funcție de interesele tale!

Cele mai citite articole