Depășirea sindromului de impostor

HomeDiverse

Depășirea sindromului de impostor

Te simți uneori ca și cum ai fi o fraudă? Simți că nu ești calificat să îndeplinești sarcina pe care o faci sau doar încerci să știi ce faci? Dacă da

Ce trebuie să știi dacă vrei să lucrezi ca asistent medical în străinătate?
Motive pentru angajarea unui agent imobiliar comercial atunci când închiriați spații de birouri
Recuperarea creantelor si COVID-19: ce ar trebui sa invatam dupa criza economica din 2008

Te simți uneori ca și cum ai fi o fraudă? Simți că nu ești calificat să îndeplinești sarcina pe care o faci sau doar încerci să știi ce faci? Dacă da, s-ar putea să suferi de sindromul impostorului. Este o afecțiune frecventă care îi face pe oameni să fie sceptici față de abilitățile lor și să se îndoiască de realizările lor. Poate fi extrem de dificil de depășit, ducând la sentimente de îndoială și anxietate. În acest blog, vom aborda conceptul de sindrom impostor și cum să trecem peste el.

Sindromul impostorului te poate face să crezi că ești un fals.

Sindromul impostorului este o condiție mentală în care îndoiala de sine este prezentă ori de câte ori cineva realizează ceva. Se caracterizează prin faptul că o persoană se simte inadecvată și se îndoiește de capacitățile sale din cauza fricii că ceilalți o vor privi ca pe un impostor. Există o inconsecvență între modul în care te consideră alții și ceea ce crezi tu despre tine. Fenomenul impostorilor este observat în mod obișnuit în rândul persoanelor cu performanțe înalte, celor din nivelurile superioare ale organizațiilor sau afacerilor și, de asemenea, la persoanele de succes. Ce se întâmplă când cineva simte că este un impostor din cauza acestui tip de sindrom?

  • Dacă cineva își complimentează munca, întrebați-vă ce spune și gândiți-vă dacă ați reușit cu adevărat să vă atingeți obiectivul.
  • Succesul spre noroc, chiar dacă ai perseverat să ajungi acolo.
  • Simți că nu ești demn de poziția sau rolul în care ești.
  • Te simți inadecvat și nedemn. O eroare de natură minoră te poate face să crezi că ești un eșec total și îți asumi toată vina.

La NetBet , credem că loialitatea ar trebui să fie recompensată. Prioritatea noastră ca cazino online NetBet este să ne asigurăm că toți jucătorii noștri primesc tratamentul de primă clasă pe care îl merită.

Ce ar putea face pe cineva să creadă că nu este adevărata afacere?

Mulți factori pot determina o persoană să dezvolte sindromul impostorului. Tipul de mediu pe care îl experimentăm pe măsură ce ajungem la maturitate poate influența modul în care gândim. Sistemul strict de parentalitate, fiind în comparație cu alți oameni, fiind presat să fie o vedetă în școală și alte activități extracurriculare, precum și pedepsirea pentru greșeli, poate influența modul în care oamenii gândesc mai târziu în viața lor. Anumite trăsături de personalitate, cum ar fi problemele de încredere sau lipsa de încredere în sine, ar putea provoca sindromul impostorului. Tulburările mintale precum anxietatea și depresia îi pot face pe oameni să se simtă ca o fraudă. Atunci când te confrunți cu noi responsabilități, cum ar fi promovarea la locul de muncă, ar putea provoca sindromul impostorului, deoarece te face să crezi că nu îndeplinești așteptările.

O altă cauză a sindromului impostorului apare în faptul că faci parte dintr-un grup care este susceptibil la prejudecăți și stereotipuri, cum ar fi femeile, persoanele de culoare sau cineva care are o deficiență. A face parte dintr-un astfel de grup este un risc de a fi supus la sentimente de inadecvare sau discriminare. Poate crea un sentiment de nesiguranță în mintea ta. De exemplu, dacă ești femeie, este posibil să crezi că ești mai puțin capabil decât bărbații. Cu toate acestea, acesta nu este în întregime cazul. Dacă ești suficient de norocos să aterizezi într-un domeniu pe care bărbații îl domină și apoi să începi să obții succesul la locul de muncă, asta te-ar putea face să te simți ca un impostor datorită percepției că ai fost determinat de stereotipuri. A face parte dintr-un grup care are prejudecăți te poate face să crezi că trebuie să depui mai mult efort decât faci în mod normal. În cele din urmă, chiar și atunci când ai succes, poate exista sentimentul că nu faci parte din comunitate și că nu meriți realizările tale.

Sindromul impostorului și tratarea acestuia

Cele mai citite articole

Sindromul impostorului poate fi o luptă dificilă. Creează sentimente conflictuale, chiar dacă ești o persoană desăvârșită și competentă. Cu toate acestea, realizările pe care le obții doar cresc îndoielile pe care le ai. Este asemănător cu a avea o criză de identitate: ceea ce spun alții despre tine poate fi adevărat, oricum tu crezi altfel. Sindromul impostorului vă poate împiedica eforturile și vă poate afecta performanța. Așadar, este esențial să învingi orice îndoieli pe care le poți experimenta și există mai multe modalități de a realiza acest lucru.

  • Te simți ca o victimă

Sindromul impostor nu va fi depășit până când nu-ți dai seama că suferi de el. Dacă îți critici în mod constant realizările și te îndoiești de abilitățile tale, oprește-te și uită-te la acțiunile tale. Luați decizia de a face ceva în legătură cu acțiunile dvs. împărtășindu-vă gândurile cu cineva în care aveți încredere sau căutând consiliere pentru a vă ajuta să treceți peste situație.

  • Validați-vă îndoielile

Problema cu sindromul impostorului este înrădăcinată în percepția ta. Dacă cineva îți oferă feedback pozitiv sau laudă, fă-ți timp să te uiți la ceea ce a spus și să verifici dacă sunt corecte. Dacă ai depus efortul de a depune timp pentru a finaliza ceva, atunci nu ar trebui să te îndoiești că faci o treabă bună. Dacă primești în mod constant laude pentru o muncă bine făcută, este un indiciu că faci tot posibilul. S-ar putea să crezi că ești un prost este o iluzie care este doar în mintea ta. Dovezile pe care le adunați ar putea să vă provoace gândirea.

  • Nu fi aspru cu tine însuți

Când cineva suferă de sindromul impostorului, este probabil să se simtă inadecvat sau necalificat pentru greșeli mici sau pentru a nu reuși ceva. Discuția de sine a vorbirii de sine negative este comună. Este un cerc vicios de străduință pentru a obține un obiectiv, apoi experimentarea gândurilor negative și revenirea la muncă doar pentru a obține aceleași emoții după ce ai obținut succesul. Este un obicei autodistructiv care te face să vrei să te pedepsești pentru nimic. Dacă doriți să schimbați acest lucru, puteți înlocui acele sentimente negative cu unele pozitive. De asemenea, puteți încerca să vă setați așteptările mai mici și să încercați să nu vă comparați prea mult cu alți oameni. Poate dura timp pentru a stabili norma, așa că nu te grăbi și fă-ți timp să fii amabil cu tine.

  • Observați succesele tale din trecut

Dacă nu ești sigur de realizările tale, atunci trebuie să te uiți înapoi la realizările tale anterioare. Realizările tale din trecut servesc ca dovadă a ceea ce ești capabil, eliminând astfel ideea că ești un impostor. Luați în considerare ce au spus oamenii despre realizările tale anterioare și despre toate complimentele și comentariile pozitive, precum și despre mulțumirile pe care le-ai primit. Acest lucru va face mai ușor să pariezi pe tine. Toate acestea te vor face conștienți că ceea ce crezi despre tine și despre persoana care ești ar putea fi două lucruri diferite și trebuie să recunoști lucrurile pozitive de care ești capabil în loc să le respingi.

  • Creați conexiuni cu ceilalți

Cunoaștem persoana care suntem prin percepțiile noastre despre noi înșine, precum și prin gândurile celorlalți. Dacă ne bazăm doar pe propriile noastre opinii pentru a ne defini sinele Nu suntem siguri de noi înșine când auzim că altcineva are opinii diferite. Ar trebui să existe unele asemănări între ceea ce gândim noi și ceea ce cred alții despre noi. Pentru a te identifica este o idee bună să stabilești relații și legături cu cei care sunt familiarizați cu cine ești cu adevărat. Aceștia vă pot ajuta să vă evalueze punctele slabe și punctele forte, precum și să vă ofere sprijin atunci când vă îndoiți de propria valoare.

Îndoiala de sine nu ar trebui să te încetinească

Sindromul impostorului vă poate împiedica progresul din cauza anxietății de a vă simți o fraudă de fiecare dată când realizați ceva. Poate fi dificil să devii un profesionist de înaltă performanță și să urci pe scara succesului dacă simți așa. Sindromul impostorului este o limitare internă care te împiedică să asumi lucruri noi. Prin urmare, este esențial să tratați problema de îndată ce aceasta devine o amenințare pentru viața dumneavoastră. Cuvintele pozitive și laudele nu ar trebui interpretate ca un neadevăr de fiecare dată și este important să nu te gândești la tine ca un eșec în a-ți recunoaște punctele forte și abilitățile. Odată ce mintea ta este mai clară despre cine ești și cine ești, este mai ușor să poți accepta complimente și să muncești din greu pentru a-ți atinge obiectivele.

Cele mai citite articole