Hidroizolaţia terasei  – ce soluţii sunt disponibile şi ce efecte au aceste servicii?

HomeDiverse

Hidroizolaţia terasei – ce soluţii sunt disponibile şi ce efecte au aceste servicii?

Clima din România, atât de pretenţioasă în ultimii ani şi de capricioasă, pune la încercare orice lucrări de hidroizolaţii Conduraru din mai multe pu

4 moduri in care poti reduce pierderile unui restaurant
Stiai ca poti sa faci videochat legal in Romania?
Analiză WTA: Halep a avut ghinion la tragerea la sorți pentru stabilirea tabloului de la Australian Open

Clima din România, atât de pretenţioasă în ultimii ani şi de capricioasă, pune la încercare orice lucrări de hidroizolaţii Conduraru din mai multe puncte de vedere. Proprietarii care au avut experienţe neplăcute la nivelul acoperişului sunt destul de sceptici asupra construcţiilor cu terasă, fie că au cumpărat o casă sau au construit una. Problemele de infiltraţie apar când nu sunt respectate normele de calitate şi punerea în operă a materialelor şi se apelează la soluţiile greşite sau la aşa zişi “profesionişti” care garantează o lucrare rapidă la un preţ foarte mic.

Există o gamă variată de lucrări de hidroizolaţii la terase cu preţuri asemănătoare, toate fiind eficiente, însă se va ţine cont de faptul ca materialele se uzează sau îşi pierd din calitate pe timp îndelungat. De aceea este important modul în care vor fi protejate la trafic şi ce rezerve de putere au să reziste la raze UV, poluare sau la alte solicitări. În plus, se va ţine cont şi de structură construcţiei, unde se pot impune anumite soluţii de etanşare, în funcţie de greutate sau de mişcări de lucru ale construcţiei. 

Cum se pregăteşte terasă pentru lucrările de hidroizolaţii

Terasele sunt gata să “primească” lucrările de hidroizolaţii după ce: 

  • se închide construcţia cu planşeu;
  • se ridică perimetrala cu atic parapet din cărămidă, beton sau BCA;
  • se construiesc “căsuţele” din cărămidă pentru ţevile de aerisire sau conductele de apă;
  • se toarnă suporţii din beton meniţi să susţină aparatele solare de terasă;
  • se ridică coşul de fum de la şemineu;
  • se constuieste casa scării de acces pe terasa circulabilă;
  • se toarnă bordura în zona de acces pentru terasele necirculabile.

Cele mai citite articole

Ulterior, se aşează suprafeţele suport pe straturile de hidroizolaţie astfel încât să nu influenţeze calitatea lucrării în mod negativ şi se vor lua următoarele măsuri:

  • se aplică sapă de egalizare sau de panta astfel încât să se obţină o suprafaţă finisată, netedă, fără materiale ce pot să străpungă izolaţia;
  • se tencuieşte parapetul din BCA sau cărămidă şi se face zidăria casei scărilor;
  • se stabilesc punctele de colectare pluvială astfel încât panta de curgere a apei să nu mai vină către casa scării şi să preia în mod eficient apă;
  • se fixează coloanele pluviale interioare pe poziţie şi se aduc la nivel cu planşeul.

Înainte de aplicarea hidroizolaţiei terasei, nu se montează uşi de acces, sorţ de tablă pe atic, burlane sau termoizolaţie pe casa scărilor. În plus, sistemul de hidroizolaţie ce se aplică va fi ales de către beneficiar, cu grijă. Este important de avut în vedere recomandarea specialiştilor referitoare la terasele circulabile cu pardoseala care au nevoie de desfacerea elementelor pentru eliberarea suprafeţei hidroizolate şi verificarea zonelor de infiltraţie şi la final, dacă este cazul, anveloparea cu un nou strat hidroizolant. 

De regulă, pentru hidroizolarea terasei, se aleg soluţii simple şi rapide prin anvelopare şi prelungirea duratei de viaţă cu strat poliuretanic, bituminos său sintetic, apelându-se la firme de hidroizolaţii cu echipe specializate în aplicarea materialelor. 

Cele mai citite articole