Succesul în agricultură poate fi obţinut prin achiziţionarea sistemelor de irigaţii moderne şi folosirea lor

HomeDiverse

Succesul în agricultură poate fi obţinut prin achiziţionarea sistemelor de irigaţii moderne şi folosirea lor

Una din problemele principale cu care se confruntă agricultura la ora actuală este legată de apă disponibilă, în contextul încălzirii globale şi a pe

4 moduri in care poti reduce pierderile unui restaurant
GPL – Tot ce trebuie să știi despre acest gaz
Hidroizolaţia terasei – ce soluţii sunt disponibile şi ce efecte au aceste servicii?

Una din problemele principale cu care se confruntă agricultura la ora actuală este legată de apă disponibilă, în contextul încălzirii globale şi a perioadelor de secetă îndelungate. Tehnologia modernă oferă soluţii şi sisteme de irigaţii multiple, optimizate pentru diferite scenarii de utilizare. Sublinierea importanţei achiziţiei şi folosirii unui sistem de irigaţii este necesară şi de actualitate, cele mai multe astfel de sisteme fiind inovatoare şi foarte eficiente. 

Sisteme de irigaţii pivot

Irigarea terenurilor agricole folosind sisteme de irigaţii pivot, spre exemplu, presupun folosirea şi rotirea echipamentului în jurul unui punct central, unde se face alimentarea cu apă şi împrăştierea prin aspersoare, obţinându-se astfel irigarea circulară. Inventată în anul 1940, această metodă de irigare este considerată de maximă eficientă pentru distribuirea apei. Este folosită această metodă pe scară largă în toată lumea şi preferată de mulţi fermieri, graţie sistemelor de ghidare simple folosite. 

Concret, sistemul de irigaţii pivot poate fi folosit de orice fermier, pentru orice tip de cultură şi teren, cu condiţia să fie terenul drept. Aceste sisteme pivot sunt de mare anvergură şi la mare căutare, această abordare simplă fiind extrem de complexă iar, că particularitate, se remarcă sistemul de propulsie şi aliniere special, ce permite ansamblului să opereze pe  terenuri dificile cu maximă precizie şi în siguranţă deplină.

Sistemul de irigaţii liniar

Cele mai citite articole

Sistemul de irigaţii liniar este doar o variaţie a sistemului pivot, în care punctul central fix este înlocuit cu un punct mobil. Este necesară, aşadar folosirea unor sisteme de ghidare complexe, iar alimentarea cu apa este posibilă cu ajutorul unui canal de irigare, amplasat pe lungimea terenului. Această abordare este mai pretenţioasă, ideală pentru terenurile rectangulare şi mai puţin sensibilă la denivelări. 

Sistemele complexe de aliniere şi propulsie permite sistemelor de irigaţii liniare să opereze pe orice tip de teren, extrem de precis. Deplasarea între terenurile de irigat se poate realiza prin mijloace proprii. Componentele folosite provin de la sistemul pivot, recunoscut pentru rezistenţa la solicitările ce pot să apară pe toată perioada de exploatare. Ca şi sursa de alimentare cu apă, un astfel de sistem se poate folosi atât pe lacuri, râuri, cât şi pe reţele de hidranţi.

Ambele sisteme de irigaţii, cel liniar şi cel pivot, permit irigarea suprafeţelor de teren cuprinse între 2 şi 150 de hectare, având o eficienţă sporită. Pentru terenurile mai mici se pot folosi sistemele de irigat cu furtun şi cu tambur, fiind mai simple şi având un preţ de achiziţie foarte mic. 

După ce în ultimii ani secetă a provocat pierderi însemnate la culturile de cereale şi de legume, agricultorii şi fermierii au înţeles necesitatea investiţiilor în sistemele de irigaţii. Instalaţiile de irigat pot fi folosite atât pe suprafeţe mari, cât şi pe suprafeţe mici, având avantajul de a asigura apa necesară creşterii şi dezvoltării plantelor, cerealelor, legumelor.

Cele mai citite articole