GPL – Tot ce trebuie să știi despre acest gaz

HomeDiverse

GPL – Tot ce trebuie să știi despre acest gaz

Gazul petrolier lichefiat (GPL) este o combinatie de hidrocarburi gazoase. Poate fi livrat in butelii gpl in stare lichefiata. Principalele

Pixuri personalizate – un cadou practic și util pentru orice ocazie
Pe centura Capitalei se va circula inca doi ani bara la bara
RTT Distribution – despre companie, produse de top și alte detalii

GPL – Tot ce trebuie să știi despre acest gaz

Gazul petrolier lichefiat (GPL) este o combinatie de hidrocarburi gazoase. Poate fi livrat in butelii gpl in stare lichefiata. 

Principalele sale componente sunt propanul si butanul. Aceste gaze nu contribuie la efectul de sera asupra mediului inconjurator. Arderea lor emite doar dioxidul de carbon si vaporii de apa, asa ca se poate spune ca o combinatie de propan si butan este o sursa de energie naturala, curata.

Gazul petrolier lichefiat ( GPL ) este obtinut prin rafinarea petrolului sau a gazelor naturale. In stare normala, GPL este gazos. Pentru utilizarea sa comerciala optima, se transforma in stare lichida prin injectarea in recipiente cu specificatii stabilite normativ care garanteaza depozitarea, transportul si utilizarea finala in siguranta.

GPL este un combustibil usor de transportat, motiv pentru care este disponibil chiar si in cele mai indepartate zone. El a contribuit la imbunatatirea vietii si la dezvoltarea regionala.

Este utilizat atat in ​​viata de zi cu zi, cat si in industrie, servicii si comert. Este un partener unic al surselor regenerabile impreuna cu energia solara si eoliana. Comutarea automata a echipamentului, daca este necesar, il transforma intr-un ajutor de nepretuit, adaugand caldura sau energie exact cand si cat este nevoie.

GPL poate juca un rol cheie in asigurarea securitatii energetice pe termen lung pentru multe tari. Studiul surselor de gaze naturale a condus la o crestere semnificativa a aprovizionarii cu GPL pe pietele mondiale. Lantul de aprovizionare cu GPL este flexibil si descentralizat.

Cele mai citite articole

GPL este utilizat in domeniul transporturilor, comertului, industriei, agriculturii, incalzirii locuintelor si gatitului, precum si in scopuri de divertisment.

  • De ce se recomanda utilizarea GPL-ului?

GPL este o sursa de energie eficienta, cu putere calorica ridicata per unitate fata de majoritatea combustibililor utilizati, inclusiv carbune, gaz natural, motorina, benzina, uleiuri si combustibili din biomasa, derivati din alcooli. Aceasta inseamna ca flacara GPL este mai eficienta!

Gazul petrolier lichefiat este un excelent combustibil pentru autovehiculele care sunt nevoite sa se incadreze in normele de poluare devenite din ce in ce mai stricte.

  • Combustibil cu arderea cea mai curata 

GPL este cel mai curat combustibil ars, deoarece emite mai putin CO2 pe unitatea de energie decat carbunele sau petrolul. Este mai curat decat combustibilii lichizi, deoarece emite foarte putine particule atunci cand este ars. Utilizarea acestuia imbunatateste calitatea aerului, este perceputa ca un reducator al emisiilor de gaze cu efect de sera si protejeaza mediul.

  • Disponibilitate

GPL poate fi pus la dispozitia oricui si oriunde astazi, fara investitii mari in infrastructura. Sunt disponibile rezerve suficiente pentru a face fata consumului pentru deceniile urmatoare.

  • Gpl si ecologia 

Deteriorarea calitatii aerului are un impact global grav asupra sanatatii tuturor oamenilor. In acest sens, fiind unul dintre cei mai putin poluanti combustibili, GPL poate imbunatati calitatea aerului, poate contribui la furnizarea de resurse pentru economii globale si poate juca un rol important in limitarea defrisarilor. Trecerea de la benzina, motorina, carbune sau pacura la GPL va contribui la conservarea resurselor naturale.

Cele mai citite articole