In ce situatii este implantul dentar solutia potrivita?

HomeSanatate

In ce situatii este implantul dentar solutia potrivita?

Tehnica medicala si tratamentele stomatologice s-au dezvoltat foarte mult de-a lungul timpului astfel incat in prezent, pacientii sa poata beneficia

Stresul – Cum poate disparea rapid din viata oricui
Cafeaua – sortimente, beneficii și contraindicații
Importanta protectiei solare pentru pielea copiilor

Tehnica medicala si tratamentele stomatologice s-au dezvoltat foarte mult de-a lungul timpului astfel incat in prezent, pacientii sa poata beneficia de tratamente eficiente si aproape lipsite de durere. Aceste tratamente se adreseaza unor probleme dentare diverse, dar cel mai popular si chiar inovativ este cel cu implanturi dentare

Implantul dentar este o replica fidela a dintelui natural, care este format dintr-o radacina si o coroana. Astfel ca implantul dentar reprezinta radacina artificiala, care se insereaza in osul maxilarului printr-o interventie chirurgicala minim invaziva, iar dupa perioada de oseointegrare, este montata si coroana dentara artificiala. 

Cati dinti poate inlocui implantul dentar?

Implantul dentar este cea mai eficienta solutie pentru inlocuirea unui singur dinte lipsa, deoarece acesta presupune salvarea dintilor invecinati, care ar fi trebuit sacrificati in cazul unei restaurari a danturii cu punte dentara. 

Cele mai citite articole

Cu toate acestea implantul dentar poate fi o solutie potrivita si in cazul lipsei unui numar mai mare de dinti sau chiar in caz de edentatie totala. In cazul in care se pierd mai multi dinti, implanturile servesc drept piloni pentru o punte, oferind o stabilitate ridicata lucrarii protetice. 

In schimb, pacientii care nu mai au niciun dinte viabil in cavitatea orala nu pot opta decat pentru proteza dentara. Avantajul este ca exista mai multe tipuri de proteze dentare, printre care si una fixa, care se monteaza pe un sistem format din mai multe implanturi dentare. Implanturile sunt echipate cu un element de fixare (bara, clichet sau similar) pe care proteza este tinuta in siguranta. Pentru curatarea zilnica insa proteza poate fi indepartata de catre pacient.

De ce este implantul dentar o solutie avantajoasa?

Pe langa diversitatea de tratamente pentru restaurarea dentara pe care o ofera implantul, acesta este caracterizat si de o serie de atuuri care il fac sa fie unul dintre cele mai eficiente tratamente stomatologice. Rezistenta si durabilitatea sunt unele dintre principalele avantaje ale implantului dentar.

Acestora li se adauga si aspectul estetic al implantului, care se aseamana cu dintele natural, astfel incat estetica zambetului sa nu aiba de suferit atunci cand este inlocuit un singur dinte.

Cele mai citite articole