Ethereum – ce este si care sunt avantajele de a investi in aceasta moneda virtuala?

HomeTehnologie

Ethereum – ce este si care sunt avantajele de a investi in aceasta moneda virtuala?

Pana in 2015, investitia in criptomonede nu prezenta interes pentru majoritatea persoanelor, insa in ultimii ani, tot mai multi indivizi au devenit i

Pastrati-va ceasurile de colectie intr-o stare impecabila cu noile watch windere de la iUni
Televizoare inteligente: prin ce se diferențiază de cele simple?
Ce sunt microfoanele spion si la ce se folosesc acestea

Pana in 2015, investitia in criptomonede nu prezenta interes pentru majoritatea persoanelor, insa in ultimii ani, tot mai multi indivizi au devenit interesati sa achizitioneze si tranzactioneze monede virtuale, printre care Bitcoin si Ethereum.

Ethereum este un proiect open-source, nefiind detinut sau manipulat de o persoana. Ceea ce inseamna ca oricine poate sa cumpere si sa vanda monedele. Ethereum permite folosirea contractelor inteligente in cazul in care termenii sunt scrisi in cateva randuri de cod. Atunci cand atat vanzatorul, cat si cumparatorul sunt de acord cu termenii contractului si toate conditiile sunt indeplinite, tranzactia este executata.

Ce este si cum se poate obtine moneda Ethereum?

Criptomoneda Ethereum a fost initial propusa in anul 2013, cand s-a propus dezvoltarea unei noi platforme cu un limbaj de scripting general. Ether este numele monedei Ethereum, fiind tranzactionata in schimburi de criptomonede si listata sub codul ETH. Ethereum este folosita ca mecanism de plata pentru taxe de tranzactie si servicii de calcul pe platforma specializata, precum Ro.Exchange, fiind adesea utilizat ca si moneda de finantare.

Ether este o criptomoneda tranzactionata la nivel global contra mai multor valute, valoarea fiind influentata de cumpararea si de vanzarea pe diferite piete, iar pretul fluctuand in mod continuu. Oricine poate cumpara sau tranzactiona aceasta moneda virtuala, prin folosirea criptografiei avansate si o retea globala descentralizata pentru a pastra totul in deplina siguranta, cu conditia sa detina acces la internet.

Cele mai citite articole

Avantajele Ethereum

Datorita tehnologiei Blockchain, Ethereum este mult mai rapid decat Bitcoin, deci mai eficient pentru tranzactionare. Astfel, tranzactiile cu Ethereum sunt confirmate in doar cateva secunde. Nu in ultimul rand, rasplata pentru minarea Ether pe baza algoritmului proof-to-work este de 5 monede pentru fiecare Block.

Descentralizarea prin Ethereum ofera avantaje permanente, astfel incat niciun tert nu are posibilitatea de a interveni asupra retelei, avantaje sigure, astfel incat aplicatiile sunt foarte sigure, nu sunt centralizate si nu au puncte vulnerabile, dar si incoruptibile, astfel incat aplicatiile nu pot fi corupte de grupuri mari de oameni.

Valoarea criptomonedei si modul de tranzactionare

Pretul monedei Ethereum este in continua crestere, dar este important ca fiecare persoana interesata de achizitia criptomonedelor sa ia in considerare faptul ca acestea sunt volatile. Achizitionarea de criptomonede este cat se poate de sigura si legala, folosind cele mai avansate protocoale de securitate si tehnici de criptare pentru a evita furtul.

Cele mai citite articole