Cum utilezi și amenajezi camera unui adolescent: top 3 pași simpli

HomeStiri

Cum utilezi și amenajezi camera unui adolescent: top 3 pași simpli

Când vine vorba despre amenajarea camerei unui adolescent, mulți părinți nu știu de unde să înceapă și ce proiect să pună pe picioare, astfel încât t

Paste cu sos alb: savoarea rafinată a preparatelor italienești tradiționale
Cum se montează vata minerală?
Cum poți face o impresie bună asupra clienților încă de la prima întâlnire?

Când vine vorba despre amenajarea camerei unui adolescent, mulți părinți nu știu de unde să înceapă și ce proiect să pună pe picioare, astfel încât tinerii să se simtă bine și să le facă plăcere să-și petreacă timpul în spațiul respectiv.

Tinerii au personalități diferite, gusturi diferite, așteptări și obiective diverse în viață, motiv pentru care idealul lor de confort este unul subiectiv și are o altă definiție pentru fiecare în parte.

Tocmai de aceea, e important ca părinții să coopereze cu adolescenții și să îi cunoască foarte bine, să comunice cu ei și să găsească soluțiile de mijloc, care să aducă beneficii tuturor, care să facă pe toată lumea fericită și împlinită. 

Da, sună ideal și dificil de pus în practică, dar nu este deloc așa, cel puțin nu este așa dacă urmezi acești trei pași simpli și practici:

1. Folosește dispozitive smart

Dincolo de stilul de amenajare pe care vi-l doriți, nu putem neglija evoluția tehnologică și nici importanța sa în dezvoltarea educațională și profesională a viitorului adult.

Dacă spațiul camerei este unul nu foarte generos, atunci e ideal să se opteze pentru dispozitive care înglobează mai multe funcții. De exemplu, aceste TV-uri smart pe Altex.ro pot fi o soluție ideală pentru tinerii pasionați de noutățile din zona tehnologică, ce vor să vizioneze imagini la calitate superioară. 

Mai mult, diferitele dimensiuni și diagonale, dar și design-uri ale dispozitivelor se așeza perfect atât pe perete, cât și pe o comodă, în funcție de gustul fiecăruia în amenajarea încăperii.

Cele mai citite articole

2. Inventează colțul de studiu

Fiind vorba despre vârsta adolescenței, tinerii au nevoie în continuare să învețe, să se dezvolte și să studieze. Prin urmare, oricât și-ar dori ei să aibă în cameră fel și fel de obiecte care-i pasionează în această etapă a vieții, cum ar fi, de exemplu, aparatele de fitness, e esențial să existe un birou și, dacă e posibil, o mică bibliotecă.

Părinții pot ajunge la o convenție cu adolescenții, pentru a reuși să înglobeze și preferințele lor, dar și pe ale adulților. Astfel, nu amenajăm toată camera ca pe una de studiu, ci dedicăm un colț acestei activități. În colțul opus, de exemplu, tânărul își poate monta consola video sau banda de alergat.

3. Lumina naturală e deosebit de importantă

La vârsta adolescenței, tinerii au nevoie de energie pozitivă, care să-i inspire, să le insufle o stare de spirit pozitivă și constructivă. Acest lucru poate fi realizat inclusiv prin crearea unui spațiu luminos în camera personală a adolescentului.

Este demonstrat științific faptul că lumina naturală și expunerea la soare previne apariția episoadelor de tristețe și te ajută să ai o atitudine psihică și emoțională mai bună.

În cele din urmă, nu trebuie să uităm că la această vârstă tinerii sunt în căutarea propriei lor identități și, chiar dacă unele gusturi putem să nu le înțelegem, e important ca ei să aibă spațiu de explorare, pentru a vedea ce li se potrivește de fapt și ce nu. Este, până la urmă, cea mai frumoasă perioadă a vieții și trebuie să ne bucurăm cu toții de ea.

Sursă foto: freepik.com

Cele mai citite articole