De ce este nevoie ca apa sa fie dedurizata?

HomeSanatate

De ce este nevoie ca apa sa fie dedurizata?

Sunt tot mai multe persoane care aleg sa foloseasca dedurizatoare apa pentru a scapa de inconvenientele apei dure. Aceste dispozitive ofera mai multe

3 motive pentru care sa introduci in altimentatia ta coacazele negre
5 semne că bebelușul se pregătește să vină pe lume
Mușcăturile de insecte: cum le recunoști și de ce sunt periculoase

De ce este nevoie ca apa sa fie dedurizata?

Sunt tot mai multe persoane care aleg sa foloseasca dedurizatoare apa pentru a scapa de inconvenientele apei dure. Aceste dispozitive ofera mai multe avantaje si ajuta utilizatorii sa isi protejeze mai bine casa si mai ales electrocasnicele care folosesc apa.

Beneficiile dedurizatorului de apa

Un dedurizator de apa elimina mineralele din apa. Asta inseamna rufe mai curate, o durata de viata mai lunga pentru aparatele care folosesc apa, mai putina acumulare de minerale pe corpurile sanitare si o multime de alte beneficii.

Apa dedurizata este mai buna pentru piele

Pielea uscata, iritata si rosie devine istorie cu apa dedurizata. Apa dura contine calciu si magneziu si va lasa in urma reziduuri de sapun, care vor infunda porii. De asemenea, mineralele vor absorbi o parte din umiditatea naturala din piele.

Se va folosi mai putin sapun

Apa dura face mai dificila formarea spumei atunci cand se foloseste sapunul. Apa dedurizata poate determina utilizarea a mai putin sapun si sampon, ceea ce inseamna ca utilizatorii pot investi in sampon sau sapun mai scump fara griji legate de pret, pentru ca nu il vor mai termina la fel de repede.

Facturi mai mici

Cele mai citite articole

Ideea este ca aparatele care folosesc apa vor functiona mai eficient cu apa dedurizata, deoarece nu va exista atat de multa acumulare de minerale. Se vor face mai multe economii chiar daca si dedurizatorul foloseste energie electrica pentru a functiona.

Tesaturile vor arata mai bine

Apa dura poate reduce puterea de curatare a detergentului de rufe. Institutul de curatare recomanda sa se adauge mai mult detergent de rufe decat este sugerat pentru a ajuta la inmuierea apei. 

Cei care folosesc sapun pentru a-si spala rufele in apa dura vor observa ca se poate forma un strat uscat de sapun, care va face tesaturile sa se simta rigide. Se va obtine o spalare mai buna a rufelor in momentul in care apa este dedurizata.

Pentru toate aceste avantaje, dar si pentru multe altele, este important ca apa sa fie dedurizata cu ajutorul unui dispozitiv conceput special in acest sens.

Cele mai citite articole