De ce să alegeți o balustradă de sticlă

HomeDiverse

De ce să alegeți o balustradă de sticlă

Există diferite tipuri de materiale utilizate pentru confecționarea balustradelor, cum ar fi fier forjat, lemn și aluminiu. Tot mai mulți proprietari

Deficitul de vitamine: Cum se manifestă lipsa vitaminelor?
Cum trebuie sa fie purtat ghiozdanul pentru prevenirea afectiunilor coloanei vertebrale?
Cercetătorii israelieni au crescut curmali din semințe de pe vremea lui Iisus

Există diferite tipuri de materiale utilizate pentru confecționarea balustradelor, cum ar fi fier forjat, lemn și aluminiu. Tot mai mulți proprietari de locuințe și clădiri de birouri optează însă pentru balustrade de sticlă, o soluție modernă și spectaculoasă. 

Probabil vă întrebați de ce ar trebui să instalați un sistem de balustradă din sticlă. Există multe motive bune pentru a opta pentru o astfel de balustradă. Iată câteva dintre ele:

UȘOR DE ÎNTREȚINUT

O balustradă de sticlă este ușor de întreținut, mai ales dacă o comparați cu alte tipuri de balustrade, cum ar fi cele metalice sau din lemn. Panourile de sticlă sunt elegante și ușor de curățat. Trebuie doar să cumpărați un produs de curățat geamurile. Pulverizați produsul de curățat și ștergeți-l cu o cârpă moale, iar balustrada dvs. din sticlă va arăta ca nouă. Chiar dacă există zgârieturi, le puteți lustrui cu ușurință pentru a restabili starea inițială a balustradei.

REZISTENȚA

Dacă sunteți în căutarea unui material extrem de rezistent pentru balustradă, o balustradă de sticlă poate face minuni. Există diferite tipuri de materiale din sticlă și fiecare tip oferă avantaje. De exemplu, sticla securizată este de cinci ori mai rezistentă decât sticla obișnuită. În plus, există și balustrade sticla laminată. Aceasta este obținută prin suprapunerea a două sau mai multe foi de sticlă și intercalarea unor folii sintetice, cum ar fi polivinil butiral. Avantajul acesteia constă în faptul că, la o eventuală spargere, fragmentele de sticlă rezultate rămân atașate de folia de plastic și astfel sunt evitate accidentele.

Cele mai citite articole

De asemenea, o balustradă de sticlă este ideală pentru a fi instalată în aer liber, ținând cont că nu putrezește și nu ruginește.

ASPECTUL 

Dacă sunteți în căutarea unui material de balustradă care să se potrivească perfect oricărui detaliu interior și exterior al casei dvs., nu puteți greși niciodată cu o balustradă de sticlă. O puteți folosi ca balustradă la scări, balustradă pentru balcon, balustradă la o terasă etc.

Din punct de vedere al designului, sticla este un material „flexibil” care se poate combina cu alte materiale. Se potrivește spațiilor înguste, deoarece o balustradă de sticlă creează iluzia unui spațiu mai mare. În plus, atunci când este utilizată la o terasă sau un balcon, balustrada de sticlă oferă o priveliște perfectă a peisajului exterior.

SIGURANȚA

Rezistența sticlei face ca acest material să fie unul dintre cele mai sigure pentru sistemele de balustradă. Dacă aveți animale de companie, copii și bătrâni în locuință, cu atât mai mult trebuie să instalați o balustradă de sticlă. Aceasta nu are cleme sau goluri; prin urmare, ar fi imposibil ca animalele de companie sau copiii să-și înțepenească capul sau membrele în balustradă. 

Dacă locuiți într-o zonă cu un climat neprietenos, cum ar fi vânt puternic, ninsoare și ploi abundente, balustrada de sticlă de înaltă calitate poate fi cea mai potrivită pentru exterior, făcând față unor condiții meteorologice atât de dure. 

Cele mai citite articole