Deficitul de vitamine: Cum se manifestă lipsa vitaminelor?

HomeDiverseSanatate

Deficitul de vitamine: Cum se manifestă lipsa vitaminelor?

Ai auzit de atât de multe ori această afirmație, încât chiar și fără o expertiză în domeniul nutriției, o tratezi mereu ca pe o formulă de necon

Genți de damă – Tendințe la modă
Ce este o urna funerara?
4 moduri in care poti reduce pierderile unui restaurant

Deficitul de vitamine: Cum se manifestă lipsa vitaminelor?

Ai auzit de atât de multe ori această afirmație, încât chiar și fără o expertiză în domeniul nutriției, o tratezi mereu ca pe o formulă de necontestat. Însă adevărul este undeva la la mijloc: ca în cazul oricărei alte substanțe ingerabile cu care organismul uman intră în contact, aportul echilibrat de vitamine este întotdeauna cel optim.  Chiar dacă ar putea să te mire acest lucru, o supradozare de vitamine este nefastă pentru buna funcționare a corpului tău. Mult mai cunoscute sunt scenariile în care ne confruntăm cu un deficit de vitamine, nu-i așa? De aceea, te invităm să aflăm împreună mai multe despre principalele efecte ale carenței de vitamine din organism:
Efectele deficitului de vitamina C din organism  Mai mult ca sigur poți asocia fără probleme vitamina C (acidul ascorbic) cu beneficiile importante pentru sănătatea organismului.

Așa și este: vitamina C este unul dintre cei mai eficienți adjuvanți nutriționali împotriva deficiențelor imunitare, a bolilor cardiovasculare, a îmbătrânirii pielii, a bolilor de ochi și a problemelor prenatale.

Cele mai citite articole

Vitamina C se găsește (chiar în concentrații mari) în zone importante ale organismului: ficat, creier, glanda tiroidă, mucoasa intestinului subțire, splină sau glandele suprarenale. 

Sursa ProCinema

Cele mai citite articole