Deficitul de vitamine: Cum se manifestă lipsa vitaminelor?

HomeDiverseSanatate

Deficitul de vitamine: Cum se manifestă lipsa vitaminelor?

Micropigmentarea sprancenelor: sa mergi sau nu?
Motive pentru angajarea unui agent imobiliar comercial atunci când închiriați spații de birouri
Cum se poate face construcţia unei case rapid?

Ai auzit de atât de multe ori această afirmație, încât chiar și fără o expertiză în domeniul nutriției, o tratezi mereu ca pe o formulă de necontestat. Însă adevărul este undeva la la mijloc: ca în cazul oricărei alte substanțe ingerabile cu care organismul uman intră în contact, aportul echilibrat de vitamine este întotdeauna cel optim.    Chiar dacă ar putea să te mire acest lucru, o supradozare de vitamine este nefastă pentru buna funcționare a corpului tău. Mult mai cunoscute sunt scenariile în care ne confruntăm cu un deficit de vitamine, nu-i așa? De aceea, te invităm să aflăm împreună mai multe despre principalele efecte ale carenței de vitamine din organism:
Efectele deficitului de vitamina C din organism  Mai mult ca sigur poți asocia fără probleme vitamina C (acidul ascorbic) cu beneficiile importante pentru sănătatea organismului.

Așa și este: vitamina C este unul dintre cei mai eficienți adjuvanți nutriționali împotriva deficiențelor imunitare, a bolilor cardiovasculare, a îmbătrânirii pielii, a bolilor de ochi și a problemelor prenatale.

Vitamina C se găsește (chiar în concentrații mari) în zone importante ale organismului: ficat, creier, glanda tiroidă, mucoasa intestinului subțire, splină sau glandele suprarenale. 

Sursa ProCinema

Comentarii

WORDPRESS: 0