Tehnici de invatare pentru a memora mai usor scenariile pentru castinguri

HomeStiri

Tehnici de invatare pentru a memora mai usor scenariile pentru castinguri

Participarea la un casting pentru o reclama sau pentru un spot publicitar determina necesitatea de a invata cat mai corect anumite notiuni. Este evid

Motive sa apelezi la o firma de tractări auto
Cotațiile petrolului s-au prăbușit vineri. Cât a ajuns să coste barilul de țiței acum și care este cauza
Cum se montează vata minerală?

Tehnici de invatare pentru a memora mai usor scenariile pentru castinguri

Participarea la un casting pentru o reclama sau pentru un spot publicitar determina necesitatea de a invata cat mai corect anumite notiuni. Este evident ca in acest sens se vor folosi anumite tehnici de memorare inainte de prezentarea la o agentie de casting, cu scenariul invatat. 

Tehnici pentru a repeta mai usor

Tehnicile de repetitie pot implica lucruri precum cardurile colorate, autotestaerea, repetitia cu voce tae si alte astfel de metode care favorizeaza memorarea. Procesul de memorare trebuie impartit pe mai multe zile. Distantarea si extinderea treptata a timpilor intre memorare si repetare  poate ajuta sa persoana care invata sa memoreze mai usor totul.

Scrisul pare sa ajute creierul sa codifice mai profund informatiile pe care incearca sa le invete, deoarece exista o legatura directa intre mana si creier. Specialistii recomanda ca cei care invata sa scrie cat mai mult de mana toate informatiile. In timp ce este scris un concept pe care o persoana trebuie sa si-l aminteasca, este ideal sa fie spuse informatiile cu voce tare si sa fie vizualizat si conceptul.

Cele mai citite articole

O strategie buna de memorare este crearea de grupuri semnificative care simplifica materialul. De exemplu, se va presupun ca trebuie memorate numele a patru plante – usturoi, trandafir, paducel si mustar. Primele litere se prescurteaza in UTPM, asa ca aceste abrevieri pot fi conectate la un alt cuvant care sa trimita la combinatia aceasta sau la ceva ce trezeste memoria pe termen lung. 

Mnemonicele sunt sisteme si trucuri care fac ca informatiile sa fie memorabile. Un tip comun este atunci cand prima litera a fiecarui cuvant dintr-o propozitie este si prima litera a fiecarui cuvant dintr-o lista care trebuie memorata. De exemplu, multi copii au invatat ordinea operatiilor la matematica folosind propozitia Please Excuse My Dear Aunt Sally (paranteze, exponenti, inmultire, impartire, adunare, scadere). 

Studiile arata ca exercitiile fizice ne pot imbunatati memoria si capacitatile de invatare, deoarece ajuta la crearea de neuroni in zonele care se refera la memorie. Antrenamentele cardio si de rezistenta (greutati) au ambele efecte puternice, asa ca sportul ar trebui luat in calcul pentru o invatare optima. 

Intercalarea este ideea de a amesteca sau alterna abilitati sau concepte de memorat. Aceasta metoda poate parea confuza la inceput, dar da rezultate mai bune in cele din urma decat pur si simplu petrecerea unor perioade lungi de timp pe acelasi concept. 

Cele mai citite articole