De ce este esențială formarea profesională a angajaților

HomeStiri

De ce este esențială formarea profesională a angajaților

Cel mai mare atu al oricărei afaceri îl reprezintă angajații săi. Organizațiile de succes sunt conștiente de acest lucru și știu cât de important est

Cum Sunt Depozitate Celulele Stem într-o Bancă
Împrumuturi rapide – soluții la dificultățile financiare pe termen scurt
De unde știi dacă este ceva în neregulă cu bateria? Cum să alegi una nouă?

Cel mai mare atu al oricărei afaceri îl reprezintă angajații săi. Organizațiile de succes sunt conștiente de acest lucru și știu cât de important este să investești în talente. Multe studii arată că firmele care au programe dedicate formării și dezvoltării  angajaților cunosc nu numai o creștere bruscă a profiturilor, ci și reușesc să își păstreze personalul, lucru vital pentru o creștere economică susținută.

Indiferent dacă vorbim despre de un curs de lucrător în comerț sau un curs de marketing, formarea angajaților merită investiția, deoarece înlocuirea talentelor este mult mai costisitoare decât păstrarea celor existente. Potrivit unui studiu realizat la nivel mondial, înlocuirea angajaților poate costa o companie în jur de 150% din salariul anual destinat personalului.

Pe măsură ce piețele continuă să evolueze, iar mediile de afaceri devin din ce în ce mai competitive, tot mai multe companii își dau seama de ce formarea angajaților este esențială pentru o organizație. Astăzi, instruirea angajaților nu mai este o propunere rezervată doar profesioniștilor, ci mai degrabă este un motor de creștere care conduce la succesul afacerii.

Ce este formarea și dezvoltarea angajaților?

În ultimii ani, organizațiile de frunte au investit puternic în formarea și dezvoltarea angajaților, deoarece beneficiile formării pentru angajatori sunt imense și diverse. Pregătirea angajaților a devenit recent o strategie de afaceri vitală nu numai pentru păstrarea angajaților, ci și pentru crearea unei forțe de muncă calificate pentru viitor.

Deși „dezvoltare” și „formare” sunt termeni pe care oamenii îi folosesc în mod asemănător, formarea și dezvoltarea angajaților sunt, totuși, diferite. În timp ce programele de dezvoltare se concentrează mai mult pe abilități mai largi, cum ar fi conducerea, comunicarea și luarea deciziilor, formarea angajaților, dimpotrivă, are obiective clare, măsurabile, legate de îmbunătățirea productivității și preciziei proceselor actuale.

Pur și simplu, dezvoltarea angajaților este un concept mai larg care depășește rolurile imediate de lucru. În timp ce programele de dezvoltare sporesc performanța și creșterea viitoare a angajaților, instruirea angajaților se referă mai mult la învățarea de noi abilități și dobândirea de cunoștințe specifice pe care angajații le pot aplica instantaneu pentru a aduce îmbunătățiri semnificative în rolurile lor actuale.

Pe măsură ce companiile concurează pentru a păstra angajații de top, importanța formării și dezvoltării acestora crește mai mult ca niciodată. Specialiștii au arătat că există o legătură strânsă între succesul în afaceri și învățare. Companiile care se adaptează bine la medii în schimbare au cele mai bune performanțe în timp.

De ce ar trebui să vă instruiți angajații?

Cele mai citite articole

Fiecare afacere are nevoi diferite; prin urmare, importanța instruirii angajaților dvs. poate varia în funcție de domenii și funcții specifice. Iată câteva sfaturi despre cum să decideți când angajații dvs. au nevoie de instruire:

·  Când organizația dvs. se confruntă cu un decalaj de cunoștințe sau talent.

·  Când aveți nevoie de îmbunătățiri ale performanței în anumite domenii sau funcții.

·  Când există cerința de a remedia lipsurile specifice de calificare.

·  Când compania dvs. trebuie să instruiască angajații în programe specifice.

·  Când organizația dvs. este supusă unor actualizări tehnologice.

·  Când trebuie să adaptați strategii personalizate pentru fiecare angajat.

Cele mai citite articole