Cum arată piața telefoanelor recondiționate la nivel mondial

HomeTehnologie

Cum arată piața telefoanelor recondiționate la nivel mondial

Din ce în ce mai mulți oameni optează pentru un smartphone recondiționat. Telefoanele recondiționate sunt dispozitive second-hand în care piesele vec

Unitul dentar – un echipament ce trebuie ales cu grijă, pentru confortul medicului și al pacientului
Cum pot să-mi promovez afacerea online?
Optimizarea site-ului pentru Google – una din cele mai importante atribuţii şi provocări ale unei agenţii de marketing online

Din ce în ce mai mulți oameni optează pentru un smartphone recondiționat. Telefoanele recondiționate sunt dispozitive second-hand în care piesele vechi au fost înlocuite de un profesionist. Totuși, potrivit publicației techzle.com, în Europa, vânzarea telefoanelor recondiționate stagnează.

Creștere pe piața telefoanelor recondiționate

Când cumperi un telefon second-hand, îți asumi întotdeauna un anumit risc. Nu știi mereu dinainte în ce măsură telefonul este zgâriat sau dacă bateria este uzată. Când cumperi însă un smartphone recondiționat, știi că acesta a fost verificat și că piesele uzate sau defecte au fost înlocuite.

Potrivit noilor cifre de la Counterpoint Research, piața smartphone-urilor recondiționate a crescut în 2021. La nivel global, s-au vândut cu 15% mai multe telefoane recondiționate comparativ cu un an mai devreme. 

Comparativ, în cazul vânzările de telefoane noi, creșterea a fost limitată la 4,5% în 2021. Potrivit cercetătorilor, Apple a vândut cele mai multe telefoane, dar Samsung a înregistrat o creștere mai mare față de anii precedenți. Counterpoint nu a precizat însă cu cât Samsung a crescut mai mult în ceea ce privește vânzările față de Apple.

Citeste si: Semnificatie emoticoane – ce sunt si cand au aparut?

Telefoanele recondiționate, diferențe la nivel mondial

Este uimitor, totuși, că succesul smartphone-urilor recondiționate poate diferi foarte mult în fiecare parte a lumii. China este de departe cea mai importantă piață, deși s-au vândut doar cu 10% mai multe dispozitive recondiționate. Europa este a doua cea mai mare piață și vedem aceeași creștere acolo. 

În schimb, piața din India a crescut cu 25%, iar America de Sud a vândut cu 29% mai multe smartphone-uri recondiționate.

Cele mai citite articole

Un sondaj recent realizat de AndroitWorld arată că 24% dintre cei chestionați iau în considerare un smartphone recondiționat atunci când cumpără un dispozitiv nou. 

Recondiționat vs. second-hand

Suntem cu toții de acord că telefoanele pot avea astăzi o durată de viață mai mare, comparativ cu, să zicem, acum 10 ani. Aceasta înseamnă că un telefon vechi nu este unul „terminat” și că piața smartphone-urilor second-hand este mai interesantă.

Cu toate acestea, o achiziție la mâna a doua implică în mod clar riscuri. Uneori, bateria telefonului este foarte uzată sau carcasa are mai multe zgârieturi decât ai fi sperat. 

Este important de știut că atunci când optezi pentru un dispozitiv recondiționat, piesele individuale sunt mai întâi testate temeinic, iar telefonul este, de asemenea, curățat profesional. Un nou test urmează după reparație.

Care sunt cele mai populare telefoane recondiționate

Potrivit AndroidWorld, iPhone-urile sunt cele mai căutate dintre telefoanele recondiționate.

Asta pentru că iPhone-urile, în medie, își păstrează valoarea inițială mai mult timp în comparație cu telefoanele Android. De asemenea, foarte importantă este politica de actualizare mai puțin puternică a telefoanelor Android. În timp ce majoritatea iPhone-urilor funcționează de obicei cu cea mai recentă versiune de iOS, nu același lucru se întâmplă de obicei și cu telefoanele Android.

În plus, există și o piață mare pentru piese iPhone originale și neoriginale, în timp ce stocurile pentru piese pentru telefoane Android sunt mai limitate. De asemenea, comercianții cu amănuntul pot reduce prețul iPhone-urilor lucrând cu piese neoriginale. Pe de altă parte, Apple sprijină și vânzarea de iPhone-uri recondiționate, deoarece consumatorii care doresc doar reparații cu piese oficiale pot aștepta cu nerăbdare marca de calitate „Apple Certified Refurbished”.

Cele mai citite articole