Cum alegi foarfeca manuală de tăiat gardul viu?

HomeDiverse

Cum alegi foarfeca manuală de tăiat gardul viu?

Foarfeca manuală pentru întreţinerea gardului verde este indispensabilă pentru toţi grădinarii. Ecologic, durabil, dar mai ales eficient, acest instr

Vacanţa ideală conform zodiacului
Gestionarea deșeurilor
De ce să alegeți o balustradă de sticlă

Cum alegi foarfeca manuală de tăiat gardul viu?

Foarfeca manuală pentru întreţinerea gardului verde este indispensabilă pentru toţi grădinarii. Ecologic, durabil, dar mai ales eficient, acest instrument permite tăierea curată și precisă a copacilor și arbuștilor din grădină. Este important ca alegerea lui să fie în funcţie de scopul utilizării pentru a evita rănirea inutilă a plantelor sau chiar a persoanei care o manevrează. 

La ce se foloseşte o foarfecă de gard viu? 

A tăia! Cu siguranță. Da, dar nu orice, nici oricum! Foarfeca manuală pentru gard viu este o foarfecă mare. Aceasta va fi folosită pentru a tăia în principal lăstarii lemnoşi. Forma lamelor și dimensiunea acestora vor determina diametrul ramurilor de tăiat. Aceste decupatoare de gard viu sunt, prin urmare, potrivite pentru tăierea gardurilor vii, așa cum sugerează și numele lor.

Pot fi, de asemenea, utilizate pentru topiary (așa-numita tehnică de tăiere pentru anumiți copaci și arbuști). Foarfecele sunt, de asemenea, foarte utile pentru grădinari atunci când aceştia vor să creeze loc printre vegetația uneori luxuriantă din grădină, în special în locurile de trecere. Un lăstar de trandafir ieșit mai în afară, o ramură de alun care traversează calea, o crenguță care poate răni pe cineva – o tăietură cu foarfeca și problema este rezolvată!

Acest instrument poate fi folosit la sfârșitul sezonului sau chiar mai bine la sfârșitul iernii pentru a tăia tulpinile uscate ale plantelor perene sau miriștea anumitor buruieni, care nu au fost erbicidate cu pompa de stropit

De reţinut – curățarea paturilor de flori după iarnă are două avantaje mari: 

  • păstrarea elementelor decorative în timpul iernii;
  • protejarea butucilor de frig și a faunei grădinii, oferindu-le hrană și adăpost.

În cele din urmă, pe suprafețe mici, foarfecele de mână pot tăia rapid o tufă de urzică, care va fi apoi mărunţită în tocatoare lemn pentru prepararea gunoiului de grajd, de exemplu. 

Foarfece cu lame drepte sau ondulate

Cele mai citite articole

Există în principal două tipuri de lame:

  • Foarfeca cu lamă dreaptă

Aceste foarfece sunt concepute pentru tăierea plantelor fragede și cu diametru mic. Sunt ideale pentru tăierea ierbii la poalele copacilor, tăierea plantelor perene la sfârșitul iernii și pentru tăierea arbuștilor de răşinoase sau a crenguțelor cu diametru foarte mic. Este instrumentul ideal pentru întreținerea gardurilor vii mici, topiary sau pentru o finisare după o tăiere cu foarfeca electrică de gard viu. 

  • Foarfeca cu lama ondulată 

Lamele sunt mai late și au o parte crestată. Acest tip de foarfecă va fi folosit pentru tăierea lemnului dur și a ramurilor cu diametru mai mare. Este instrumentul ideal pentru garduri vii naturale libere sau pentru a elibera drumul rapid într-o zonă mai sălbatică a grădinii. 

Materiale foarfecă  gard viu 

  • Pentru lame: se vor alege lame din carbon, oțel inoxidabil. Un strat de teflon 

antiaderent este în mod clar un plus.

  • Pentru mânere: lemnul este un material nobil și durabil, dar este din ce în ce mai dificil 

de găsit o foarfecă cu mâner din lemn. Pentru a proiecta instrumente ușoare și puternice, producătorii au optat pentru diverse materiale: oțel tubular, aluminiu, rășină, plastic. În cele din urmă, grădinarul va alege ceea ce ii place și i se potrivește cel mai bine.

Cele mai citite articole