Roata electrica pentru bicicleta – cum sa alegi dimensiunea potrivita?

HomeTehnologie

Roata electrica pentru bicicleta – cum sa alegi dimensiunea potrivita?

Daca doriti sa achizitionati o roata electrica pentru bicicleta, este bine sa stiti ca exista mai multe dimensiuni din care puteti alege. De la rotil

Ethereum – ce este si care sunt avantajele de a investi in aceasta moneda virtuala?
Toate afacerile au nevoie de o camera video performanta
Cum se întreţin barierele de acces automate?

Daca doriti sa achizitionati o roata electrica pentru bicicleta, este bine sa stiti ca exista mai multe dimensiuni din care puteti alege. De la rotile minuscule de 12 inchi pana la rotile masive cu diametrul de 29 inchi, cu siguranta veti gasi roata potrivita pentru bicicleta pe care o detineti si pentru nevoile personale. 

Majoritatea bicicletelor vor avea nevoie de o roată cu diametrul de 16 inchi, 20 sau 26 de inchi. Roata de 16 inchi este specifica bicicletelor pliabile, care sunt usoare, pot fi transportate rapid si care se pliaza. Similar cu roata de 16 inchi, si roata de 20 de inchi este specifica bicicletelor pliabile. 

In schimb, rotile de 26 de inchi reprezintă cea mai comuna dimensiune a rotilor pentru bicicletele electrice. De la bicicleta de munte la bicicleta de drum, s-ar putea spune ca roata de 26 de inchi este o regula pentru bicicletele electrice. 

Iata ca dimensiunea rotilor electrice are o influenta mare asupra performantei bicicletei. Dimensiunea unei roti va determina cat de usor va miscati, cat de bine se comporta bicicleta si cat de placut si lin este mersul pe bicicleta. 

Ce avantaje prezinta rotile electrice mai mari?

In general, cu cat roata este mai mare, cu cat calatoria va fi mai lina, deoarece rotile mai mari se comporta mai bine in cazul denivelarilor sau gropilor, pe cand rotile mici intra direct in gropi. 

Cand utilizati o roata electrica, micile denivelari vor fi simtite mai tare daca ati optat pentru roti de mici dimensiuni, pe langa faptul ca acestea va pot compromite controlul asupra bicicletei daca suprafata de ciclism este foarte slaba. 

Cele mai citite articole

Pe de alta parte, rotile mai mari va asigura control deplin asupra bicicletei in orice circumstanta. Rotile mai mari, asta insemnand roti de 26 de inchi, vor prelungi durata de viata a bateriei bicicletei. 

Data fiind dimensiunea lor, acestea vor stoca inertia si vor metine impulsul mult mai bine decat o roata mica, permitandu-va sa va inclinati, sa rulati si sa mentineti o viteza constanta. Odata ce ati reusit sa atingeti viteza dorita, o roata mai mare va avea nevoie de putere minima pentru a mentine viteza. 

Rotile mai mari sunt mai stabile la viteze mai mari si ofera o tractiune mai buna. Acest lucru se datoreaza zonei mai mari de contact dintre cauciuc si suprafata de ciclism. Rotile mai mari si mai late vor oferi o aderenta mai mare pe suprafetele libere si va permit sa aplicati mai multa forta in timp ce urcati dealuri. 

Ce avantaje prezinta rotile electrice mai mici?

Majoritatea bicicletelor electrice pliabile folosesc rar roti de dimensiuni mari. Ideea principala din spatele bicicletelor pliabile este aceea de a putea depozita bicicleta in portbagajul masinii sau de a o lua pe tren. 

Daca sunteti in cautarea unei biciclete compacte, puteti lua in considerare rotile cu un diametru de 16 inchi sau de 20 de inchi. Capacitatea de a manevra rapid prin trafic este marele avantaj al unei biciclete mai mici. 

Un alt avantaj este si acela ca rotile mai mici accelereaza mai repede in comparatie cu rotile mai mari, deoarece cadrul mai mic al rotii creste cantitatea de forta aplicata asupra solului. 

Cele mai citite articole