Greșeli frecvente în alegerea hainelor

HomeStiri

Greșeli frecvente în alegerea hainelor

Moda oferă oamenilor o mare libertate - permite combinarea cu îndrăzneală a lucrurilor care păreau incompatibile, purtarea hainelor supradimensionate

4 semne că ai nevoie de o nouă învelitoare la acoperiș
3 moduri de a îmbunătăți eficiența operațională în hoteluri
Importanța curățeniei în hoteluri și spații de cazare

Moda oferă oamenilor o mare libertate – permite combinarea cu îndrăzneală a lucrurilor care păreau incompatibile, purtarea hainelor supradimensionate, alegerea și amestecarea unor stiluri, imprimeuri și culori care le plac, fără să se teamă de marea varietate și de noile experimente. Însă care pot fi greșelile la alegerea hainelor, dacă moda este atât de permisiva?

Capacitatea unei persoane de a se îmbrăca frumos este un dar. Nu orice femeie este capabilă să aleagă în mod corect o ţinută nouă care să i se potrivească. Dacă este înzestrată cu un gust rafinat, atunci nu vor exista probleme cu alegerea hainelor.

De cele mai multe ori greşelile apar atunci când unei persoane îi place noua tendință de modă, dar nu reușește să o integreze armonios în look-ul său. Există greşeli majore, încât este pur și simplu imposibil ca ele să nu fie văzute și, prin urmare, trebuie făcute cunoscute, pentru a fi evitate. 

Principalele greşeli de evitat

  • Combinații de culori greșite

Una dintre cele mai mari greșeli pe care femeile le fac atunci când aleg haine este combinația greșită de culori sau prea multe culori într-o singură ținută. Utilizarea a mai mult de trei nuanțe în ținută, era cândva considerată de prost gust.

Acum, unii designeri spun că limita numărului de culori dintr-o ținută este concepută pentru persoanele limitate care nu pot să-și exprime individualitatea și creativitatea. Poate că o ținută îndrăzneață care combină 10 culori va ajuta persoana să iasă din anonimat, dar cu ce preț?

Cele mai citite articole

Este foarte dificil de combinat mai multe culori și dacă nu există un simț estetic extrem de delicat, atunci este mai bine ca persoana să nu se rişte şi să aleagă  o pereche de blugi, o bluză, o pereche pantofi de dama din piele naturala și un accesoriu. Lucrurile trebuie lăsate să se armonizeze între ele fără a compromite conceptul general al imaginii.

  • Alegerea hainelor cu imprimeu greșit

Imprimeul joacă un rol important în crearea unui aspect feminin. El este capabil să sublinieze atât atuurile femeilor, cât și defectele. Cele mai simple reguli descrise mai jos le vor scuti pe doamne de o imagine rea:

  • dungile orizontale adaugă kilograme;
  • hainele cu imprimeuri florale supradimensionate vor aduce volum siluetei;
  • dungile verticale, pe de altă parte, subţiază silueta și fac talia mai vizibilă. 
  • Prea mult roz

Există două puncte de vedere diametral opuse în ceea ce privește culoarea roz. Unele persoane cred că este potrivită doar pentru fetițe și că după 14-15 ani nu merită ţinută în garderobă. Alții cred că rozul este chiar întruchiparea strălucirii și, prin urmare, cu cât este mai mult, cu atât mai bine. De fapt, ambele nu sunt adevărate. Rozul este uimitor. Este o culoare intensă, profundă, emoțională și neconvențională. Prezența sa este permisă chiar și în toaletele doamnelor în vârstă, dar în orice este nevoie de o măsură.

Pentru că doamnele să nu arate, precum păpușile Barbie, trebuie să înceapă să trateze rozul ca pe o culoare contrastantă, nu ca pe o culoare primară. Se poate combina cu alb, de exemplu, un costum alb asortat cu o pereche de pantofi roz,  albastru, bej și alte nuanțe, în funcție de situație. Nu trebuie însă exagerat, deoarece este foarte ușor de depăşit granița subțire dintre rafinament și kitsch.

În concluzie, fiecare detaliu al ținutei este important, așa că doamnele trebuie să aibă grijă când cumpăra lucruri noi și să încerce să evite greșelile, atunci când fac cumpărături.

Cele mai citite articole