Creditul potrivit – cum să-l alegi în funcție de scopul utilizării banilor!

HomeEconomie

Creditul potrivit – cum să-l alegi în funcție de scopul utilizării banilor!

Ți-ai propus să îți pui în practică un vis și constați că nu îți ajung banii, așa că, prima opțiune este aceea de a te împrumuta pentru a acoperi dif

Cotațiile petrolului s-au prăbușit vineri. Cât a ajuns să coste barilul de țiței acum și care este cauza
Programul „Prima Casă” pentru tineri – De ce ar trebui să îl alegi
Sportivii surzi au primit peste 3.000 euro de la Viorel Paunescu

Ți-ai propus să îți pui în practică un vis și constați că nu îți ajung banii, așa că, prima opțiune este aceea de a te împrumuta pentru a acoperi diferența. Din acest moment trebuie să ții cont de mai multe aspecte înainte de a merge mai departe cu demersul tău.

Pentru că te poți afla într-o anumită ipostază dintre cele despre care îți vom vorbi în cele ce urmează, vom încerca să-ți oferim și câteva sfaturi care să te ajute să iei cea mai bună decizie în privința solicitării împrumutului potrivit nevoilor tale.

  • Venit mic și credit scoring negativ

Cea mai ingrată situație pentru o persoană care și-a propus să își ducă un vis la îndeplinire și nu reușește să o facă din cauza situației financiare. Ifn-urile sunt singura ta soluție, numai că trebuie să prezinți un co-debitor cu un istoric de credit pozitiv daca vrei să primești bani cu împrumut. Cu toate acestea, valoarea creditului va fi una mica, așa că nu te aștepta decât la posibilitatea de a aplica pentru credite rapide, pentru care trebuie să plătești într-un termen scurt, având de plată și o dobândă mai mare decât la alte credite.

  • Venit normal și istoric de creditare negativ

În acest caz, situația ta este de natură să puna în gardă orice creditor, caz în care este posibil să te numeri pe lista celor excluși de la un credit bancar. Chiar daca ai un venit care îți permite să te încadrezi în gradul de îndatorare de 40%, faptul că figurezi ca rău-platnic îți scade din încrederea creditorilor. Nu vei putea obține un împrumut decât de la ifn-uri, care te pot limita la nivelul sumei solicitate și care îți pot cere să garanteze împrumutului cu un co-debitor.

  • Venit mediu, istoric de credit pozitiv și credit scoring normal

Cele mai citite articole

Te afli în situația de a obține un credit cu valoare ridicată, atât din categoria celor nebancare, cât și bancare. Rata creditului tău se poate apropia de nivelul maxim de îndatorare (40%), iar tipul de împrumuturi care poate fi obținut poate fi de natură imobiliara (daca dispui de o proprietate cu care poți garanta), ipotecară, auto, de consum, de nevoi personale și credite rapide.

  • Venit mare, credit scoring mare și istoric pozitiv de împrumut

Se pare că pentru tine sunt deschise toate porțile, atât cele ale băncilor, cât și cele ale ifn-urilor. Îți poți îndrepta atenția către orice fel de credit, pentru că gradul maxim de îndatorare de 40% nu îți afectează situația financiara. Raportat la nevoile tale, poți să te îndrepți către un credit ipotecar, imobiliar (daca deții o proprietate), auto sau de nevoi personale (suma cea mai mare).

În privința tipurilor de credite, acestea pot fi:

Pentru a putea solicita un împrumut bancar sau ifn cu valoare mare, asigură-te că îți construiești un credit scoring superior. Imprumta sume mici de bani și achită-le la termen, orientează-te atât către creditorii bancari, cât și către cei nebancari și nu solicita credite de la mai mulți creditori în același timp (scade nivelul credit scoring-ului). Și, de fiecare dată, împrumută știind că poți să dai banii înapoi ușor și fară întârzieri!

Cele mai citite articole