De ce iubesc cartile de parenting?

HomeCultura

De ce iubesc cartile de parenting?

Cand eram mica, credeam ca parintii mei stiu totul. Si nu doar pentru ca sunt mai inteligenti.Pareau sa stie totul doar despre cresterea copiilor

Mircea Eliade – biografie și opere principale scrise de acest autor român
Crini – plantare, îngrijire, curioziăți. Flori regale pentru grădină și apatament
Top 3 cărți de psihologie pe care merită să le citești

Cand eram mica, credeam ca parintii mei stiu totul. Si nu doar pentru ca sunt mai inteligenti.

Pareau sa stie totul doar despre cresterea copiilor. Tata stia ce povesti sa-mi spuna inainte de culcare, iar mama ce sa imi cante. Stiau exact ce faceau. 

Se crede ca oamenii ar trebuie sa se nasca invatati cu ce ar trebuie sa faca atunci cand vor fi parinti. Oamenii si alte creaturi asemanatoare cu oamenii au crescut copii timp de milioane de aici. Desigur, nu au avut de-a face cu admiterea la liceu sau cu teme complicate la matematica, dar elementele de baza ar trebui sa fie… de baza, nu?

Cand m-am apropiat de maternitate, m-am linistit crezand ca voi stii ce sa fac. Am ingrijit copii in liceu si citisem carti de parenting.

Imi amintesc ca tatal meu m-a vazut citind o carte despre alaptare si a intrebat: „Exista o carte intreaga despre alaptare?” 

Nu i-am mentionat ca exista o multime de alte carti despre alaptare. 

Cele mai citite articole

Alaptarea a decurs efectiv in mod natural pentru mine si pentru fiica mea, dar in ceea ce priveste restul lucrurilor, m-am simtit destul de incompetenta in primele saptamani in rolul de mama. Mi-am dat seama dupa cateva saptamani ca-i leganam scaunul gresit, de exemplu. 

Am decis sa citesc mai multe carti de parenting.

Pe masura ce citeam cartile de parenting si invatam lucruri noi pe care le puteam folosi cu copilul meu, lucruri ce functionau, am castigat mai multa incredere ca mama.

Uneori, suntem atat de coplesiti de obstacolele vietii de zi cu zi, incat nici macar nu putem auzi vocea intuitiei noastre.

Mi-am dat seama ca ,,intuitia mamei” nu este intotdeauna buna.

Stiu ca nu tot ce inseamna parinte se invata din carte … dar stiu, de asemenea, ca am invatat multe lucruri utile din carti. Pentru unii dintre noi, a stii ce sa faci cand esti parinte poate fi ceva natural. Pentru altii, primul nostru instinct este sa apelam la experti.

Mi-ar placea sa aud ce carti pentru parinti cititi! Anuntati-ma in comentarii.

Cele mai citite articole

Articolul urmator
Articolul precedent