Avantajele izolațiilor cu spumă poliuretanică

HomeDiverse

Avantajele izolațiilor cu spumă poliuretanică

Sistemele poliuretanice sunt unul dintre cele mai utilizate materiale pentru izolarea clădirilor datorită proprietăților lor excelente. Structura lor

Îmbrăcăminte pentru copii: Textile naturale și durabile
Utilizarea unor foarfece de grădină potrivite
Rolul jucăriilor în dezvoltarea copilului

Sistemele poliuretanice sunt unul dintre cele mai utilizate materiale pentru izolarea clădirilor datorită proprietăților lor excelente. Structura lor garantează etanșeitatea aerului, impermeabilitatea, absența îmbinărilor, precum și o conductivitate termică scăzută, care permite clădirilor să aibă un comportament termic excelent și le face mai eficiente din punct de vedere energetic.

Una dintre cele mai eficiente metode de izolare termică este cel cu spumă poliuretanică.

Proprietățile spumei poliuretanice pulverizate

Proprietăți termice

Spuma poliuretanică pulverizată are proprietăți izolante ridicate datorită conductivității termice scăzute a gazului de spumare a celulelor sale închise, care este de 10 ° C = 0,022 W / m · K conform standardului UNE 92202, iar această valoare crește ușor odată cu trecerea timpului până la stabilizarea sa finală.

Specialiștii spun că proprietățile termice ale spumei poliuretanice, cum este cea de la Izoterm System, sunt cu aproximativ 25% mai bune față de alte produse utilizate pentru izolația termică (de exemplu, lână minerală sau spume de polistiren extrudat și expandat).

Acest material oferă o mare rezistență împotriva efectelor trecerii timpului și are o durată de viață lungă, fără a se deteriora timp de 50 de ani.

Combinația de avantaje termice și economice a fost una dintre principalele motive ale dezvoltării pe piață a spumei poliuretanice pulverizate, care este în plină expansiune.

Proprietăți impermeabile

Cele mai citite articole

Codul tehnic al clădirilor vizează limitarea riscului unei prezențe inadecvate a apei în clădiri și în incintele ei. Spuma poliuretanică pulverizată respectă cerințele europene pentru materialele de izolare legate de etanșare, rezistență la fisurare, aderență, permeabilitate și stabilitate fizică și chimică.

Pentru că asigură o acoperire continuă, atunci când folosiți spuma poliuretanică cu celulă închisă nu mai este nevoie de tencuială, deoarece spuma în sine îndeplinește cerințele de impermeabilizare. Acest lucru presupune atât un avantaj economic, cât și mai mult spațiu, deoarece grosimea peretelui va fi mai mică.

În ceea ce privește umiditatea, în majoritatea cazurilor spuma poliuretanică pulverizată garantează absența condensului, datorită valorilor privind umiditatea și densitatea acesteia. Această caracteristică permite încăperii să „respire”, evitând apariția problemelor de sănătate a celor din interior și, în același timp, garantează durabilitatea clădirii.

Proprietăți de etanșeitate

Un sistem optim de izolare trebuie să asigure atât izolație termică, cât și un comportament bun împotriva aerului. Pe scurt, trebuie să garanteze etanșeitatea clădirii.

Etanșeitatea la aer este unul dintre conceptele în jurul cărora se învârt casele pasive, permițând economii de până la 80% comparativ cu o clădire tradițională. Casele pasive sunt acele case care asigură un climat interior confortabil și vara și iarna, fără însă a fi nevoie de o sursă convențională de încălzire.

Spuma poliuretanică pulverizată este o izolație continuă: această continuitate formează barieră împotriva aerului care permite anvelopei clădirii să aibă un nivel adecvat de etanșeitate la aer.

Cele mai citite articole