Idei de amenajare a unui garaj: soluții și sfaturi

HomeStiri

Idei de amenajare a unui garaj: soluții și sfaturi

Chiar dacă în momentul în care te gândești la garaj, îți vine în minte spațiul în care parchezi mașina în siguranță, acesta îndeplinește o varietate

Cum poti alege corect culoarea pentru gresia ta?
Cele mai bune șampanii pentru momente de sărbătoare
Beneficiile de a avea un frigider cu un compartiment pentru fructe și legume

Chiar dacă în momentul în care te gândești la garaj, îți vine în minte spațiul în care parchezi mașina în siguranță, acesta îndeplinește o varietate de roluri. De la atelier mecanic, la încăpere pentru relaxare și depozitare, toate aceste funcții pot fi atribuite garajului.

De aceea, amenajarea acestuia este un pas esențial când te muți la casă nouă, sau când vrei să te apuci, în sfârșit, de valorificarea spațiului pe care ți-l pune la îndemână garajul.

Ți-am pregătit câteva soluții și sfaturi care să-ți ușureze eforturile:

Instalează o ușă potrivită și un sistem eficient

Ușa garajului și sistemul de închidere-deschidere reprezintă un aspect esențial în amenajarea acestuia. Trebuie să alegi opțiuni care îți oferă siguranță, dar care pot proteja termic și fonic spațiul. În special dacă plănuiești să folosești această încăpere pentru alte activități, nu doar pentru a-ți parca mașina.

Ce tipuri de uși de garaj există?

  • Uși basculante;
  • Uși secționale;
  • Uși tip rulou;
  • Uși cu deschidere laterală.

Ușile secționale și cele basculante sunt printre cele mai folosite modele. Dacă alegi o ușă secțională poți instala și un acoperiș pentru aleea din fața garajului, cu ajutorul tablei cutate. Pe Mathaus.ro găsești tablă cutată la un preț bun. Aceasta construcție îți va oferi protecție când vrei să faci o reparație rapidă la mașină într-o zi de vară sau atunci când o cureți la interior.

Delimitează spațiul în funcție de activități

Pentru a folosi la maximum încăperea din garaj este recomandat să o împarți, ca amenajare, în funcție de activități și de obiectele pe care vrei să le depozitezi. De exemplu, spațiul principal va fi cel destinat mașinii, iar apoi urmează o zonă de lucru (atelier) și cea pentru depozitare.

Cele mai citite articole

Acestea vor fi definite mai ușor cu ajutorul mobilierului și accesoriile necesare. În colțul pentru depozitare poți instala rafturi din metal, care susțin greutăți mai mari, de preferință montate pe un schelet prin în perete. Cutiile te vor ajuta să organizezi totul în așa fel încât să-ți fie la îndemână.

În zona de lucru vei avea nevoie de rafturi pe perete și suporturi speciale pentru scule. Avantajul garajului stă și în faptul că nu mai trebuie să găsești un loc ideal în casă pentru toate uneltele tale. În special în cazul bormașinilor și rotopercutoarelor, acestea ocupă mult spațiu.

Decide ce materiale alegi pentru finisaje

Nu subestima rolul garajului și alege materiale de calitate la categoria finisajelor. Spațiul va fi adesea expus temperaturilor scăzute, umezelii și altor elemente care pot provoca daune. De aceea, îndreaptă-ți atenția spre metodele prin care poți evita neplăcerile.

Garajele rezidențiale au, de cele mai multe ori, pardoseala inclusă în structura casei. Betonul elicopterizat este cea mai potrivită soluție pentru garajul tău, în special datorită rezistenței la greutăți semnificative. Dacă ai două mașini în familie, pardoseala va reuși să facă față cu brio testului timpului.

Pentru pereți poți alege vopseaua lavabilă, tencuiala sau plăcile precum cele de rigips. Acestea sunt potrivite și pentru tavanul fals, în care poți monta cu ușurință firele sistemelor electrice, pentru un iluminat cât mai bun și eficient.

Nu uita de importanța unui sistem de ventilație bun. Acesta te va ajuta să eviți situațiile care implică formarea mucegaiului sau a igrasiei, iar astfel poți crea un spațiu confortabil, în care să-ți poți desfășura activitățile zilnice.

Garajul te ajută să te bucuri de pasiunile tale, indiferent că este vorba de mecanică, recondiționarea mobilierului sau alte proiecte. Chiar dacă parcarea mașinii este principalul scop al acestei încăperi, merită să ții cont de tot ceea ce poți face acolo.

Alege materiale potrivite și rezistente, deoarece traficul este unul intens și pardoselile, de exemplu, vor fi supuse unor greutăți considerabile.

Cele mai citite articole