La ce folosește un birou de arhitectură în timpul construcției unei clădiri?

HomeDiverse

La ce folosește un birou de arhitectură în timpul construcției unei clădiri?

Atunci când vinzi terenuri unui dezvoltator, ca și în cazul dezvoltării unui program, un birou arhitectură este foarte important. El determină limite

Cum să fiu pregătit ca părinte pentru noua etapă din viața copilului – grădinița
Vacanţa ideală conform zodiacului
Ce fel de marturii de nunta pot fi oferite de miri invitatilor in anul 2023?

Atunci când vinzi terenuri unui dezvoltator, ca și în cazul dezvoltării unui program, un birou arhitectură este foarte important. El determină limitele operațiunii și, cu ajutorul unui economist în construcții, bugetul necesar pentru finalizarea acesteia.

Rolul unui arhitect în dezvoltarea proiectului

Arhitectul definește limitele operațiunilor și desenează planurile. El pregătește, uneori cu ajutorul altor profesioniști în domeniul construcțiilor, documentele scrise tehnice și administrative necesare pentru solicitarea autorizației de construire și pentru derularea proiectului. De asemenea, participă la alegerea materialelor sau culorilor. El se implică  pentru a verifica, împreună cu managerul de proiect, dacă toate regulile de construcție sunt respectate, în special în domeniile accesibilității, termice sau chiar acustice.

El poate fi ajutat de un topograf sau de un economist în construcții pentru a defini cu precizie bugetele fiecărei clădiri și pentru a continua cu cererea de oferte. Costul total al operațiunii depinde în special de regulile de urbanism și de numărul de niveluri autorizate. Cu cât numărul locuințelor este mai important, cu atât dezvoltatorul poate spera să obțină venituri din marketingul său. Prin urmare, aceasta influențează în mod direct posibilitățile sale de licitație atunci când parcela este vândută. De asemenea, este prevăzut cu o rețea care poate ajuta producătorul.

În cele din urmă, arhitectul supraveghează șantierul cu supraveghetorii de lucrări. El participă la legătura dintre client și companii, pe toată durata operațiunii.

Arhitect sau birou de arhitectură?

Cele mai citite articole

De fapt, arhitecții și birourile de arhitectură îndeplinesc efectiv aceleași roluri și aceleași funcții în timpul construcției unei clădiri sau a unui imobil. Cu toate acestea, diferența de termeni provine dintr-o diferență notabilă în organizarea muncii.

Un birou de arhitectură va reuni mai mulți arhitecți, fiecare dintre aceștia având propria specialitate. Din ce în ce mai des, birourile de arhitectură adoptă o abordare multidisciplinară. Prin urmare, vor conta, în cadrul lor, profesii complementare de arhitectură. Poți gasi astfel designeri de interior, topografi, urbanisti, peisagisti, economisti, desenatori, manageri de șantier etc. În general, aceștia pot asigura managementul proiectului. Conform acestei abordări de afaceri, diferiții experți care pot lucra alături de arhitect sunt disponibili intern, ceea ce facilitează gestionarea proiectelor.

Persoana care desfășoară activități independente are, în principiu, o abordare mai centrată pe activitatea sa primară și anume, concepția planurilor, în propriul stil. Dacă este necesar, el subcontractează sarcini colegilor sau tehnicienilor pe care nu le poate îndeplini singur el însuși.

Alegerea unui birou de arhitectură este crucială, atât pentru o persoană, cât și pentru un dezvoltator. Este important să îl selectezi cu grijă, în funcție de criteriile specifice funcționării sale și de timpul disponibil. Prin urmare, acestea sunt două moduri diferite de abordare a acelorași funcții. Alegerea se va face apoi în funcție de metoda de lucru preferată, afinitatea cu profesioniștii implicați, dar și în funcție de sfera proiectului.

Cele mai citite articole