Alegerea furnizorului de gaze potrivit

HomeDiverse

Alegerea furnizorului de gaze potrivit

Alegerea unui furnizor de gaze se face în funcție de nevoile fiecărui consumator, motiv pentru care este necesară optarea pentru un furnizor care să

Ce lapte ar trebui sa consumi?
Alege un paravan de sticlă pentru cadă, dacă te sperii frecvent cand faci baie!
Ce trebuie sa cumpere parintii inainte de inceperea anului scolar?

Alegerea unui furnizor de gaze se face în funcție de nevoile fiecărui consumator, motiv pentru care este necesară optarea pentru un furnizor care să ofere un plan în conformitate cu aceste nevoi. Pe piața românească, există numeroși furnizori de gaze naturale licențiați care asigură servicii la prețuri diferite. În contextul liberalizării pieței gazelor naturale, tot mai multe persoane se întreabă de ce criterii ar trebui să țină cont în momentul alegerii unui nou furnizor sau ce motive au pentru care să păstreze furnizorul actual.

Ce este furnizorul de gaze?

În primul rând, este importantă cunoașterea activității acestuia. Un furnizor este un operator economic licențiat, care asigură consumatorilor gaze naturale prin cumpărarea acestora de la marii producători și ulterior prin vânzarea lor către utilizatori. Printre responsabilitățile principale ale unui furnizor se numără achiziționarea de gaze naturale de la producător, analizarea permanentă a consumului clienților, facturarea consumului de gaze. Clienții achită facturile către furnizorul pe care l-au ales. 

Spre deosebire de distribuitorul de gaze care se ocupă de calitatea gazelor și de racordarea locuinței la gaz, furnizorul monitorizează consumul clientului și încheie contracte de furnizare cu acesta. Distribuitorul instalează contorul, în timp ce furnizorul emite factura de gaze.

Motive pentru eventuala schimbare a furnizorului de gaze

De obicei, o persoană alege să rezilieze contractul cu furnizorul de gaze deoarece nu mai este mulțumit de oferta de care beneficiază. De exemplu, prețul facturii variază într-un mod imprevizibil și clientul este întotdeauna luat prin surprindere. Un alt motiv este dorința unui preț mai rezonabil și profitarea de noi oportunități accesibile, care să se muleze mai bine pe bugetul și pe nevoile consumatorului. Oamenii tind să facă schimbări atunci când în rutina sau în familia lor intervin modificări precum extinderea sau micșorarea locuinței. 

Cele mai citite articole

Înainte de a se decide să facă această schimbare, consumatorului i se recomandă să aleagă un furnizor gaze de încredere, care să ofere servicii excelente personalizate și care să îi facă cea mai bună ofertă. Colaborările din trecut, sfaturile prietenilor sau recenziile de pe internet pot fi de ajutor în procesul informare. Dacă o companie are foarte multe plângeri, cu certitudine viitori clienți o vor evita și o vor elimina de pe lista potențialilor furnizori. 

Cercetarea și documentarea în prealabil îl poate scuti pe consumator de eventualele neînțelegeri și neplăceri care pot apărea pe viitor. Puterea de a alege trebuie să fie exercitată din plin, precum și posibilitățile de informare de care consumatorul poate profita cu ușurință.

Schimbarea furnizorului de gaze naturale este gratuită și nu implică înlocuiri de ordin tehnic

Consumatorul trebuie să aibă în vedere că această schimbare nu presupune modificări de ordin tehnic, precum înlocuirea contorului de gaz sau alte intervenții în ceea ce privește instalația de racordare. Costurile suplimentare sunt excluse în această situație. Perceperea de taxe este interzisă, iar dacă clientului i se impun astfel de costuri trebuie să știe că acest lucru este ilegal și  după o documentare amănunțită, poate alege un furnizor de gaze experimentat și potrivit.

Cele mai citite articole