Utilaje agricole moderne – clasificare si tipuri de utilaje

HomeDiverse

Utilaje agricole moderne – clasificare si tipuri de utilaje

Mijloacele tehnice de crestere a productivitatii muncii, utilizate in agricultura sunt utilaje agricole operationale si cu procese tehnologice. Pentr

Dormitoare din lemn masiv pentru un somn odihnitor
Servicii fierbinti de care ai putea avea parte in urmatorul tau concediu
Cum funcționează o firmă de recrutare și cum vă poate ajuta în procesul de angajare

Mijloacele tehnice de crestere a productivitatii muncii, utilizate in agricultura sunt utilaje agricole operationale si cu procese tehnologice. Pentru fiecare tip de lucru, exista diferite tipuri de utilaje agricole. 

Masinile agricole moderne pentru recoltare sunt impartite in mai multe tipuri: utilaje agricole pentru lucrarea solului si pregatirea solului, utilaje pentru implementarea ingrijirii directe a culturilor si echipamente pentru colectarea produselor furajere.

Utilaje agricole – tipuri

Pentru lucrarile de sol inainte de insamantare sunt utilizate masini-tractoare (plug, cultivator, grapa). Lucrarile de semanat includ utilaje de plantat si semanatori. Ingrijirea culturilor se efectueaza cu ajutorul unor utilaje agricole specifice. Irigarea se realizeaza cu sprinkler cu raza lunga de actiune, sprinkler cu dubla consola, stationar si vehicule pe sasiu de camion. 

Fertilizarea include  aplicarea in subsol si pe suprafata, cu imprastietoare de solide si ingrasaminte organice lichide. Utilajele de recoltat sunt combine si echipamente pentru masini si tractor (masina de recoltat randuri, cositoare etc.). Recoltarea materiilor prime se realizeaza cu ajutorul curatatorilor de cereale, aruncatoarelor de cereale si incarcatoarelor. 

Exista si o tehnica de cultivare a anumitor culturi precum ceaiul, inul, bumbacul, sfecla, strugurii, hameiul etc. Adesea, echipamentele auxiliare sunt utilizate pentru intretinerea campurilor mari, pentru implementarea alimentarii cu apa – excavatoare de canale, curatitoare de canale, straturi de scurgere si utilaje pentru spalarea sistemelor de drenaj.

Utilaje agricole moderne – Grapa cu disc

Cele mai citite articole

Astazi, munca fizica este facilitata si de utilaje agricole moderne care fac posibila efectuarea de araturi de inalta calitate. Utilizarea utilajelor agricole moderne se refera la agricultura de precizie. Deoarece distributia luminii, umiditatii si a altor factori care afecteaza randamentul nu este uniforma in acelasi camp, plantele din zone diferite ar trebui tratate diferit. 

Plugul este poate unul dintre instrumentele principale ale oricarui fermier. Cu ajutorul unui plug, pamantul este arat, ceea ce face solul mai moale si mai afanat, facilitand astfel procesul de insamantare ulterioara a semintelor. 

Grapa este una dintre cele mai importante inventii ale omenirii, care a fost folosita in agricultura de mii de ani si nu si-a pierdut actualitatea pana in zilele noastre. Cu toate acestea, in acest timp, designul grapei s-a schimbat de multe ori. 

Cei mai buni ingineri lucreaza constant pentru a o imbunatati si se poate spune ca grapele moderne difera de vechii predecesori. Astazi, agricultura are o selectie uriasa de grape de cele mai diverse modele, pentru diverse tipuri de sol si metode de cultivare a pamantului. Un loc aparte printre ele il ocupa grapele cu disc.

Desigur, grapa cu disc este cea mai populara printre fermierii moderni. Grapa cu disc este pur si simplu indispensabila pe anumite tipuri de sol, pentru anumite tipuri de lucrari. Astfel, plugul cu discuri este folosit intotdeauna la arat terenuri noi, mai ales in padurile dezradacinate, prelucrarea solurilor pietroase, grele, zonele mlastinoase, terenurile pline de plante salbatice, buruieni si in alte locuri in care folosirea unui plug conventional este imposibila.

Cele mai citite articole