Rolul jucăriilor în dezvoltarea copilului

HomeDiverse

Rolul jucăriilor în dezvoltarea copilului

Copiii au o pasiune excesivă pentru jucării. Dacă ai mai avea vreo îndoială cu privire la acest lucru, ar fi suficient să-l duci pe micuțul tău la un

Despre anvelopele Winrun
Cat de importanta este o autorizatie ISU pentru deschiderea unui magazin
Beton sau metal? Ce trebuie avut in vedere in momentul solicitarii unei constructii de hale?

Copiii au o pasiune excesivă pentru jucării. Dacă ai mai avea vreo îndoială cu privire la acest lucru, ar fi suficient să-l duci pe micuțul tău la un magazin de jucării pentru a-i vedea ochii aprinși. Jucăriile sunt mult mai mult decât o sursă de plăcere, de distracție pentru copil. Prin culoarea lor, textură, sunetele pe care le produc, aceste jucarii copii le permite să învețe, să înțeleagă lumea din jur și să își stimuleze imaginația.

Jucăriile stimulează simțurile copilului, îl încurajează să se adreseze celorlalți și, prin urmare, să participe la buna sa dezvoltare. 

Jucării bebeluși

Bebelușii au totul de învățat. Fiecare zi nouă este o sursă de experiență pentru a descoperi lumea din jurul ei. Jucăriile personalizate adaptate primelor vârste fac posibilă răspunderea la această sete de descoperire. Culorile strălucitoare, texturile moi și aspre, gustul când îl aduce la gură sunt stimuli care îi vor permite să-și dezvolte simțurile.

Zăngănitul și jucăriile care fac zgomot sunt preferate pentru copiii mici. Jucăriile în culori contrastante le trezesc curiozitatea și lucrează la vedere. 

Pe măsură ce crește, sugarul va împinge limitele obiectului scuturându-l, aruncându-l pe pământ, ciugulindu-l pentru a explora relațiile cauză și efect. 

Jucării copii de la 2 ani

Cele mai citite articole

La această vârstă, copilul se poate distra cu o varietate mai mare de jucării. Poate continua să folosească și să se bucure de anumite jucării cu care s-a jucat când era bebe și nu există niciun motiv pentru care nu ar trebui să i se permită să facă acest lucru. 

Blocurile de culoare cu care s-a jucat în acele luni de început îi pot oferi noi și diferite oportunități educaționale pe măsură ce cunoștințele lor cresc. 

Începând cu vârsta de 2 ani, copiii au dobândit cunoștințe despre lumea largă, determinându-i să prefere jocuri noi. Cuburile pentru desenarea formelor sunt grozave pentru copiii de această vârstă. Ei descoperă astfel un univers cu totul nou în care obiectul nu este suficient de unul singur, interacționează cu un alt obiect pentru a atinge un scop. Copilul își continuă astfel învățarea prin principiul asocierii. 

Jucăriile extracurriculare copii

Când copilul atinge vârsta extracurriculară, de la 3 ani, este timpul să descopere noi jocuri care includ litere și cifre. Jocul este fundamental pentru ca un copil să îmblânzească lumea din jur. Există multe jucării care încurajează această învățare, de la un simplu puzzle alfabetic până la o jucărie care va recita o mică rimă sau numerele. 

Copiii se vor familiariza treptat în ritmul lor cu lumea grădiniței, unde își vor explora conceptele într-un cadru colectiv. Poate începe de acasă fără ca aceasta să devină o presiune asupra lui. Un joc ar trebui să rămână un joc. Dacă preferă să se distreze cu blocurile sale, nu ar trebui să fie obligat să folosească alte jucării. Fiecare își urmează propriul ritm.

Cele mai citite articole