Care este principiul de funcţionare al unui prescontainer?

HomeDiverse

Care este principiul de funcţionare al unui prescontainer?

Un prescontainer este un echipament esenţial pentru managementul deşeurilor, fiind folosit în transportul deşeurilor de la generator la colector, dar

Copilul tău intră în clasa pregătitoare? Iată ce rechizite trebuie să cumperi pentru a-i echipa complet şi corect ghiozdanul!
Vitrina frigorifica de ultima generatie
Cum prepari cafeaua măcinată? Ce reţete poţi încerca pentru a obţine licoarea magică ce te energizeaza?

Un prescontainer este un echipament esenţial pentru managementul deşeurilor, fiind folosit în transportul deşeurilor de la generator la colector, dar nu numai. Prescontainerul este un echipament mobil important pentru că are rolul de a compactă deşeurile pentru un transport optim.

Modul de construcţie al unui prescontainer

Prescontainerul este un echipament format din două componente importante: containerul de stocare şi capul de presare. Acestea merită atât menţionate, cât şi descrise pentru rolul pe care îl au în funcţionarea acestui dispozitiv.

Capul de presare reprezintă componenta prescontainerului unde este alimentat materialul prin gură de alimentare, fiind ulterior presat în containerul de stocare. Gura de alimentare poate avea diverse forme pentru diverse tipuri de aplicaţii şi de materiale.

Gura de alimentare cea mai comună este standard, cu o înălţime aproximativă de 1.5 metri, transformând acest dispozitiv în dispozitivul ideal pentru o alimentare manuală de pe rampa sau de la nivelul solului. O gură de alimentare suplimentară poate fi înălţată la acelaşi nivel cu containerul de stocare, la 2.5 metri.

Această gură de alimentare este folosită la aplicaţii ce includ alimentarea de pe o rampă înaltă în staţii de transfer sau de alimentare, în cădere din conducte special construite pentru a evacua deşeurile dintr-o fabrică.

Un alt component important al prescontainerului este containerul de stocare, care stochează materialul presat de berbec, cu muchii rotunjite pentru o evacuare uşoară a materialului, cu uşi de evacuare ce pot fi cu deschidere pe dreapta şi pe stânga, adică uşi batante sau pendulare.

Cele mai citite articole

Prescontainerul poate avea ca şi opţional peretele superior, adică acoperişul în mişcare, ce poate fi desprins de construcţie printr-un sistem activat de gravitaţie, adică atunci când prescontainerul este în poziţie de descărcare pentru evacuarea materialului.

Aplicabilitatea prescontainerului

Există două mari tipuri de prescontainere disponibile pe piaţă la acest moment, şi anume prescontainerele pentru deşeuri umede şi cele pentru deşeuri uscate, cu alte cuvinte pentru deşeuri menajere şi deşeuri reciclabile.

Prescontainerele pentru deşeuri umede sunt caracterizate de berbece tip pendul, create special pentru deseurile umede. Aceste berbece presează deşeurile în container prin mişcare pendulară, iar cu ajutorul construcţiei interioare a camerei de presare, deşeurile umede sunt compactate în containerul de stocare.

În cazul unui prescontainer pentru deşeuri umede, containerul de stocare este închis ermetic şi protejat împotriva scurgerilor, având un sistem de drenaj pentru ceea ce se scurge din aceste deşeuri.

Pentru deşeurile uscate există un alt tip de prescontainere, cele standard, pe care le cunoaşte toată lumea, caracterizate de berbecul cu mişcare de presare pe orizontală şi de cei 2 cilindri n care acţionează berbecul. Ca şi aplicabilitate, aceste prescontainere pot fi folosite pentru transportul deşeurilor reciclabile de la un generator cu mult material la colector.

Prescontainerele pot avea capacitatea cuprinsă între 16 şi 24 metri cubi de stocare, cu o putere de presare de 30-35 de tone şi o putere a motorului de minim 5.5 kW ce poate creşte în funcţie de modificările aduse echipamentului.

Cele mai citite articole