Cum decurge operația de rinoplastie și cum te pregătești pentru ea

HomeStiri

Cum decurge operația de rinoplastie și cum te pregătești pentru ea

Rinoplastia este una dintre cele mai populare proceduri estetice, care presupune corectarea chirurgicală a formei și dimensiunii nasului. Astfel, se

Tipuri de Fundații în Care se Folosesc Piloți Forați
Un virus atacă sistemele informatice ale spitalelor din Spania
Interior vintage: secretele iluminării pentru un decor la modă

Rinoplastia este una dintre cele mai populare proceduri estetice, care presupune corectarea chirurgicală a formei și dimensiunii nasului. Astfel, se îmbunătățește simetria feței, iar trăsăturile capătă mai multă armonie. Dacă dorești să urmezi și tu o astfel de operație, este important să înțelegi cum decurge procedura și cum ar trebui să te pregătești pentru ea, precum și posibilele riscuri și complicații asociate.

Cum se desfășoară operația de rinoplastie și ce rezultate poți avea

Acest tip de operație poate fi folosit pentru a modifica proporțiile, forma sau dimensiunea nasului, îmbunătățind astfel aspectul fizic al pacientului. Ea se recomandă în urma unor traumatisme, pentru a corecta defecte congenitale sau strict cu scop estetic. Procedura poate fi corelată și cu intervenții de corectare a unor probleme ce afectează respirația, precum deviația de sept. În cadrul rinoplastiei, se poate interveni asupra regiunii dintre nas și buza superioară, asupra mărimii nasului și a nărilor și se poate remodela forma nasului.

Există două moduri prin care se poate realiza această procedură. Rinoplastia prin operație deschisă presupune realizarea unor mici incizii în zona dintre cele două nări, tehnică prin care chirurgul capătă o mare libertate de remodelare. Însă, există riscul ca cicatricile astfel formate să fie mai vizibile. Rinoplastia prin operație închisă este o procedură de finețe, prin care inciziile se realizează pe interior și permit adăugarea sau îndepărtarea de țesut și os, cicatricile nefiind vizibile.

Procedura de rinoplastie se realizează atunci când pacientul are o stare de sănătate bună, după ce nasul este complet dezvoltat. După caz, este posibilă atât anestezia locală, cât și cea generală.

Cum te pregătești pentru operație: ce trebuie să faci înainte și după procedură

Cele mai citite articole

Pregătirea pentru operație presupune luarea unor măsuri pentru a favoriza vindecarea și a preveni sângerările din timpul procedurii. Cu cel puțin două săptămâni înainte de operație, va trebui întrerupt orice tratament cu antiinflamatoare nesteroidiene, precum și fumatul. De asemenea, consumul de apă și alimente va trebui oprit cu 6-8 ore înainte.

După procedură, este important ca pacientul să urmeze cu strictețe indicațiile medicului, pentru o recuperare corespunzătoare. Se recomandă evitarea efortului fizic intens și purtarea de ochelari, lovirea, atingerea sau orice ar putea să afecteze nasul și să îngreuneze vindecarea. Folosirea de protecție solară este obligatorie în fiecare zi, deoarece pot apărea decolorări și pete permanente pe nas în urma contactului cu razele soarelui. Produsul ar trebui să aibă un factor de protecție de minimum 30.

Posibile riscuri și complicații

Rinoplastia presupune, ca orice intervenție chirurgicală, anumite riscuri. Deși majoritatea operațiilor de rinoplastie sunt făcute cu succes și nu prezintă complicații, în unele cazuri pot apărea mici complicații. Printre acestea se numără riscurile generale asociate tuturor intervențiilor chirurgicale, cum ar fi reacțiile la anestezie, infecția sau pierderea de sânge. Însă, înaintea procedurii, se va realiza un control amănunțit și un set de analize pentru a limita riscurile.

În cazul operației deschise, se vor forma mici cicatrici la baza nasului, care pot fi mai mult sau mai puțin vizibile. De asemenea, există și posibilitatea ca apară niște mici anomalii de formă în timpul procedurii, caz în care este necesară reintervenția. Un alt risc este și acela de spargere a vaselor de sânge din zona nasului, care ar putea duce la formarea unor mici pete care nu vor dispărea.

Operația de rinoplastie este o procedură chirurgicală complexă care poate schimba considerabil aspectul nasului. Pentru a obține rezultatele dorite și a limita apariția complicațiilor, alege un medic cu experiență. Poți urma o procedură de rinoplastie în clinica Cosmedica din Baia Mare și poți obține nasul pe care ți l-ai dorit întotdeauna.

Cele mai citite articole