Un living elegant, cu mobila din lemn masiv

HomeDiverse

Un living elegant, cu mobila din lemn masiv

Livingul este camera în care ne adunăm și petrecem majoritatea momentelor dragi de acasă, singuri sau împreună cu persoane apropiate. O sufragerie fr

Cum trebuie sa fie purtat ghiozdanul pentru prevenirea afectiunilor coloanei vertebrale?
Atribuţiile şi competentele unui specialist SEO
Înlocuirea periodică a articolelor esențiale într-un depozit

Livingul este camera în care ne adunăm și petrecem majoritatea momentelor dragi de acasă, singuri sau împreună cu persoane apropiate. O sufragerie frumos amenajată este semnul unei case îngrijite și va atrage garantat privirile admirative ale tuturor care o observă. Mulți oameni au impresia că aranjarea unui living elegant și ordonat este dificilă, costisitoare sau depinde de un designer profesionist, dar în prezent o cameră elegantă, cu un aspect clasic rafinat, este mult mai accesibilă. Tot ce trebuie să faceți pentru a avea o cameră ”desprinsă din reviste” este să înțelegeți conceptele-cheie ale acestui stil și să alegeți piese de calitate.

Stilul contemporan: modern și elegant

Stilul rafinat, caracterizat de forme simple și spații luminoase, se numește contemporan. Este foarte apreciat în ultimii ani, datorită trăsăturilor sale unice.

  1. Simplitate: Când ne dorim un living în stil contemporan, cheia unei amenajări reușite este simplitatea ansamblului. Ideal, ferestrele vor fi mari, iar decorațiunile puține. 
  2. Suprafețe texturate: putem observa că multe din camerele pe care le admirăm au parchet simplu sau pereții zugrăviți într-o singură culoare. Acest lucru scoate in evidnță mateialele de calitate, esențiale pentru aspectul simplu și elegant pe care ni-l dorim.
  3. Lumină: Spre deosebire de majoritatea tendințelor în design, acest stil e foarte ancorat în prezent, făcându-l să pară mai ancorat în realitate decât minimalismul futuristic și mai abordabil decât stilul baroc, complex și pretențios. O parte impostantă din a obține acest rezultat este optimismul, reflectat de lumină intensă și difuză. 

Cele mai citite articole

Cum să adaptezi stilul casei tale

Deoarece stilul este atât de simplu și versatil, cel mai important mod în care poți aduce eleganța sa caracteristică în propria casă este să alegi mobilă de calitate și țesături potrivite. 

  1. Făceți-vă timp pentru ”curățenia de primăvară” cu ocazia redecorării. Foarte multe case devin depozite pentru lucruri care nu mai sunt utile și ocupă spațiu degeaba. Nu doar că veți face loc, puteți câștiga bani vânzând aceste obiecte, sau le puteți dona celor nevoiași și să faceți o faptă bună. În orice caz, nu aveți decât de câștigat.
  2. Folosiți mobilă de calitate: Vedem din ce în ce mai des mobilă pentru livinguri din lemn masiv, deoarece acesta aduce o notă de eleganță și nu se demodează, fiind de asemenea ușor de întreținut și fiabil. Luați în considerare că unele tipuri de mobilă sunt foarte greu de întreținut, totuși, în special cele care conțin sticlă sau metal. 
  3. Lăsați mai multă lumină înauntru: Uneori este suficient să aduceți o nouă veioză sau să schimbați draperiile, ceea ce va împrospăta oricum aspectul camerei
  4. Folosiți materiale naturale pentru a obține un aspect organic, coerent și elegant: Materialele naturale sunt sustenabile, mai durabile, și dau un aer de autenticitate. Recomandări bune sunt lână sau bumbac pentru covoare, și pentru mobilier lemn.
  5. Folosiți culorile care vă plac cel mai mult: Este important să alegeți culori care se potrivesc, și culorile dvs. preferate sunt mereu cea mai bună alegere. Până la urmă, este livingul dvs.
  6. Alegeți corect piesele de accent. Este recomandat să aveți puține decorațiuni, dar acestea să iasă în evidență. Aici e locul ideal să vă arătați creativitatea!

Câtă vreme folosiți materiale de calitate și vă exprimați simțul estetic și personalitatea prin ceea ce creați, felul în care vă amenajați livingul nu poate fi decât minunat!

Cele mai citite articole