5 avantaje pe care vi le aduc investițiile la bursă

HomeDiverse

5 avantaje pe care vi le aduc investițiile la bursă

Fiecare dintre voi a auzit probabil de un prieten al unui prieten sau al vreunei rude sau coleg de birou care a câștigat o sumă mare de bani investin

Este alegerea de a colabora cu o firma de constructii, benefica pentru client?
Semnele care arată necesitatea achiziţionării unei noi baterii auto
Amenajarea unei terase de restaurant – idei, concepte şi sfaturi practice

Fiecare dintre voi a auzit probabil de un prieten al unui prieten sau al vreunei rude sau coleg de birou care a câștigat o sumă mare de bani investind la bursă, ceea ce v-a făcut să considerați o astfel de investiție o idee uimitoare. De obicei o astfel de idee rămâne însă un vis neîmplinit, pentru că aveți tendința să vă gândiți la riscurile unei astfel de investiții. Trebuie să știți însă că diversificarea portofoliului dvs. financiar dincolo de depozitele fixe, aur și fonduri mutuale este necesară și că are mari avantaje.

De asemenea, investițiile au devenit mult mai ușoare odată cu evoluția tehnologiei; acum cumpărarea sau vânzarea de acțiuni este la doar un clic distanță. Acum, fiecare dintre voi poate investi pe piețe și se poate bucura de toate avantajele pe care le puteți obține din investițiile în acțiuni. Lasăți banii să lucreze în timp ce vă relaxați!

Iată câteva avantaje pe care vi le oferă investiția la bursă, motiv pentru care ați putea urma un curs de investitii la bursa.

Câștiguri

Cel mai important aspect al investiției directe la bursă este potențialul pieței de a aduce câștiguri.

Datele istorice sugerează că piețele bursiere au trecut întotdeauna testul timpului, au crescut în valoare într-o perioadă de timp, chiar dacă prețurile acțiunilor individuale fluctuează zilnic.

Investiția în companii care prezintă un grafic stabil al creșterii și tind să obțină profituri mai mari în fiecare trimestru sau investițiile în sectoare care contribuie la creșterea economică a țării vor avea ca rezultat creșterea constantă a averii dumneavoastră și creșterea valorii investiției pe o perioadă de timp.

Tranzacție fără probleme

Cumpărarea și vânzarea de acțiuni sau tranzacționarea acțiunilor nu mai sunt mecanisme atât de complexe. Există inclusiv aplicații pe telefonul mobil cu ajutorul cărora puteți să faceți tranzacționare.

Puteți să vă monitorizați în mod regulat investițiile pe piețele de valori și să tranzacționați în timp ce aveți un alt job cu normă întreagă, deoarece investiția la bursă nu mai este un proces lung și obositor.

Te păzești de inflație

Cele mai citite articole

Scopul principal al investițiilor este de a ne asigura viitorul, dar trebuie să verificăm din când în când inflația.

Dacă inflația și rata rentabilității investițiilor sunt similare, atunci câștigurile noastre devin nule. Rata rentabilității investițiilor ar trebui să fie în mod ideal mai mare decât inflația.

Bursele sau indicii de referință au rămas întotdeauna înaintea inflației. De exemplu, dacă inflația este de aproximativ 3-4%, atunci piețele au înregistrat câștiguri anuale de aproximativ 10%.

Lichiditate

Acțiunile sunt denumite active lichide, adică active care pot fi ușor convertite în numerar, care au mulți cumpărători în orice moment.

Nu același lucru este valabil pentru toate activele, este dificil să găsești un cumpărător pentru anumite active, cum ar fi proprietatea. Ar putea dura luni de zile pentru a recupera investiția făcută în proprietate. Cu toate acestea, în cazul stocurilor, este mult mai ușor.

Avantajul economiei în plină expansiune

Bursa este întotdeauna un factor într-o economie aflată în plină expansiune și reacționează la toți indicatorii de creștere economică, cum ar fi PIB, inflație, câștigurile corporative etc.

Investitorii la bursă sunt cei care pot profita direct de o economie în plină expansiune, iar valoarea investiției crește proporțional cu creșterea economică.

Atunci când o economie se află pe un trend ascendent, câștigurile corporative sunt sporite, drept urmare crește venitul mediu al unei persoane.

La rândul său, asta afectează cererea consumatorilor, ducând la o creștere a vânzărilor. Prin urmare, valoarea investiției dvs. într-o anumită companie crește, adică prețul acțiunilor crește.

Cele mai citite articole