Așternuturile din bumbac ranforsat și avantajele acestora

HomeDiverse

Așternuturile din bumbac ranforsat și avantajele acestora

Bumbacul se remarcă printr-o serie de caracteristici care îl poziționează printre cele mai confortabile tipuri de material. Trebuie reținut faptul că

Abonament TV – Prezentul și viitorul televiziunii moderne
Care este durata de viaţă a unei anvelope de vară şi când este necesar ca aceasta să fie schimbată?
Vacanţa ideală conform zodiacului

Bumbacul se remarcă printr-o serie de caracteristici care îl poziționează printre cele mai confortabile tipuri de material. Trebuie reținut faptul că lenjerie de calitate din bumbac înseamnă prezența acestui tip de material în proporție de 100%. Așa că, atunci când optezi pentru un anumit tip de așternuturi, verifică dacă acestea sunt 100% bumbac, iar nu o combinație între 70%, 75% ori 80% bumbac și materiale sintetice.

Bumbacul ranforsat (sau Ranforce) se diferențiază de celelalte tipuri de material prin prezența unei serii de caracteristici care îi conferă o elasticitate mai mare și o rezistență mai ridicată în timp. În continuare,  vom discuta despre beneficiile oferite de acest tip de bumbac și de ce ar trebui ca acesta să se regăsească în compoziția așternuturile de pat pe care le folosești în mod frecvent.

De ce lenjerie de pat din bumbac ranforce?

Pentru a înțelege cât mai bine motivele pentru care o astfel de lenjerie de pat este de preferat, iată ce înseamnă mai exact bumbacul ranforsat. În comparație cu bumbacul clasic, acesta are 145 fire per inch-ul pătrat (în ceea ce privește densitatea), ceea ce contribuie la o rezistență mai ridicată a materialului. În plus, acesta beneficiază de un nivel de elasticitate sporit, dar și de un nivel de aderență pe suprafețe mai bun raportat la bumbacul normal.

Prin urmare, bumbacul ransforsat se evidențiază prin:

Cele mai citite articole

Nivelul mult mai ridicat de aderență – este vorba atât de aderența materialului pe suprafețe, cât și a vopselii pe acest tip de țesătură. Această caracteristică îi permite bumbacului ranforsat să poată reține mult mai bine imprimeurile și design-urile complexe. Din punct de vedere al moliciunii, acesta se diferențiază de bumbacul clasic prin prezența unei ușoare note de asperitate, dar care nu deranjează pielea. În schimb, această trăsătură servește la o mai bună aderență pe piele și pe suprafața patului sau pe alt tip de materiale.

Permite spălarea la o temperatură mult mai ridicată în comparație cu bumbacul standard – tocmai pentru că firele din țesătură sunt mult mai groase (30/1 în raport cu 20/1 la bumbacul clasic), acesta suportă spălarea la o temperatura mare. Nu își modifică trăsăturile și își păstrează intact nivelul de moliciune, iar cel mai important este că firele se prezervă pentru mai mult timp.

Rezistență sporită în timp – dat fiind faptul că dispune de caracteristici solide în privința densității și a grosimii, acest tip de bumbac rezistă mai mult timp. În plus, rezistența se manifestă și prin faptul că așternuturile pot fi spălate și uscate la temperaturi mai înalte, dar și că au un grad mai ridicat de anduranță în ceea ce privește uzura.

Material cu elasticitate ridicată – nu o să ai un așternut de pat care să îți dea impresia de denivelare. Grație caracteristicilor sale, bumbacul ranforsat se calcă foarte ușor, nu face cute profunde și poate fi folosit pentru perioade mai lungi de timp înainte de a fi dat la spălat. De asemenea, este un tip de material antialergic, așa că nu o să ai probleme cu pielea.

Așadar, bumbacul ranforsat este o opțiune mult mai bună decât orice alt tip de bumbac. Alege orice așternut pentru patul tău dacă vezi că este din acest material. Cu siguranță că vei avea parte de un somn confortabil și odihnitor de fiecare dată când folosești acest gen de lenjerie!

Cele mai citite articole