Beton sau metal? Ce trebuie avut in vedere in momentul solicitarii unei constructii de hale?

HomeDiverse

Beton sau metal? Ce trebuie avut in vedere in momentul solicitarii unei constructii de hale?

Indiferent de scopul pentru care este solicitat serviciul de constructii de hale, hala industriala este esentiala pentru bunul demers al activitatii

Ford Transit Mk7 : o masina fiabila ce necesita piese originale
Containere modulare pentru locuinta familiei tale
Anvelope ieftine gasesti online

Indiferent de scopul pentru care este solicitat serviciul de constructii de hale, hala industriala este esentiala pentru bunul demers al activitatii desfasurate de catre companie, dar si pentru nivelul crescut de siguranta al produselor care se depoziteaza. In solicitarea acestui serviciu, nu trebuie ignorate costurile de constructie si materialele eficiente din punct de vedere logistic si financiar. De aceea, inainte de a alege tipul de hala, clientii interesati trebuie sa ia in calcul factorii care sa ii ajute sa ia cea mai buna decizie si sa se bucure de maximul potential al constructiei.

Care este rolul unei constructii de hale?

Solicitarea serviciilor de constructii de hale incepe avand in vedere rolul pe care il va indeplini hala. In functie de rolul acesteia, se pot determina mai multe aspecte, precum spatiul alocat, temperatura necesara pentru intretinere si protectie, precum si alte lucruri importante. Lipsa de conformare cu acesti factori poate duce la o investitie mult mai mare decat este necesara.

Spatiul destinat constructiei halei

Spatiul este echivalent cu scopul pentru care companiile apeleaza la hale industriale. Fie ca sunt folosite pentru depozitarea produselor sau pentru a  asigura un loc de desfasurare a unor activitati specifice, halele trebuie sa fie mari, constructiile sa fie echipate in mod croespunzator cu sisteme de evacuare si de ventilatie, in functie de dimensiuni.

Nivelul de protectie pe care il ofera hala

Hala nu trebuie sa ofere numai un spatiu mare de depozitare sau de desfasurare a activitatilor, ci si protectia adecvata a persoanelor care isi desfasoara activitatea in respectivul spatiu. Halele din beton sunt recunoscute pentru durabilitatea si pentru eficienta cu care fac fata diversilor factori umani si meteorologici.

Cele mai citite articole

Durabilitatea halei

Hala poate fi afectata de diferiti factori externi care ii poate determina si durabilitatea. Fenomenele meteorologice afecteaza durata de viata a halei, dar si alti daunatori precum rugina (in cazul halelor metalice). De aceea, mentenanta corespunzatoare este la fel de importanta ca si materialul constructiei de hale.

Hale metalice vs. hale din beton – factori de decizie

Inainte de a investi in constructia unei hale, antreprenorii trebuie sa ia in calcul diferiti factori precum:

  • Costul de realizare

Chiar daca hala din beton are un cost mai mare de realizare, este mult mai solida si mai durabila. Costul halelor din beton este compus din: costul structurii si al panourilor termoizolate de inchidere.

  • Rezistenta la foc

Riscul pornirii unui incendiu in hala este real, de aceea este bine ca persoanele care aleg aceasta varianta sa fie mereu precauti si sa aleaga cea mai sigura constructie din acest pynct de vedere.

  • Costurile de mentenanta

Costurile de mentenanta cele mai scazute sunt atribuite halelor din beton. Acestea asigura si un confort termic ridicat, mai ales in cazul folosirii unui acoperis prefabricat, datorita caracteristicilor duble de izolare termica.

Cele mai citite articole