5 sfaturi pentru a alege cel mai bun credit rapid

HomeUncategorized

5 sfaturi pentru a alege cel mai bun credit rapid

Pe piața financiară din România activează zeci de IFN-uri, astfel că oferta de creditare este una cu adevărat consistentă. Poți găsi rapid soluția fi

Top 5 cadouri pentru iubit sau sot cu care sigur impresionezi
Afla totul despre codurile vestimentare pentru barbati
Durata de viata a unui USB personalizat

Pe piața financiară din România activează zeci de IFN-uri, astfel că oferta de creditare este una cu adevărat consistentă. Poți găsi rapid soluția financiară care ți se potrivește, dacă ții cont de câteva aspecte esențiale, care te vor ajuta să economisești și bani, dar și mult timp prețios. 

Caută cea mai avantajoasă dobândă 

Un factor important, pe care ar trebui neapărat să-l iei în considerare în goana după cel mai bun credit rapid, este dobânda. Evident, un nivel cât mai redus al acesteia îți oferă siguranța unui credit mai ieftin, astfel că presiunea asupra bugetului tău lunar va fi mai mică. 

În cazul în care nu știai, există și IFN-uri care îți permit să accesezi un astfel de împrumut scăpând de grija dobânzii. În astfel de situații, va trebui să îndeplinești două condiții clare: să te afli la primul credit de acest fel și, musai, să îți plătești datoriile la timp, pentru că, în caz contrar, taxele penalizatoare pe care le vei suporta sunt usturătoare, iar DAE poate trece și de 7.500%. În paralel, există și oferte de credite rapide fără dobândă la începutul perioadei de rambursare.

Alege o perioadă de rambursare optimă

De regulă, majoritatea IFN-urile acordă credite rapide cu o perioadă de rambursare destul de mică, aceasta oscilând între câteva săptămâni până la câteva luni, în funcție de caz. 

Ce-i drept, și sumele împrumutate sunt mult mai mici decât cele pe care le poți obține, de exemplu, prin intermediul unui credit de nevoi personale de la bancă. În cele mai multe cazuri, poți împrumuta până la 4.000 de lei. Dacă ai nevoie de o sumă mai mare, nu-i nicio problemă: vei găsi și IFN-uri care acordă credite de până la 40.000 de lei. 

Însă, un lucru este cert: optează pentru o perioadă de rambursare care să îți ofere o siguranță deplină și care să nu îți împovăreze bugetul. Dacă te simți pregătit din punct de vedere financiar să îți achiți datoria rapid, îți poți îndrepta atenția spre o rambursare pe care să o faci în câteva săptămâni. În schimb, dacă te simți strâmtorat, optează pentru o perioadă mai generoasă în care să-ți respecți angajamentele de plată.

Verifică toate costurile 

Spre deosebire de împrumuturile bancare, creditele IFN-urilor presupun condiții de acordare mult mai relaxate și mai accesibile. 

Cele mai citite articole

Concret, poți obține un împrumut rapid și dacă, de exemplu: 

  • Ai fost rău-platnic în trecut și, astfel, ai ajuns în evidențele Biroului de Credit; 
  • Ai o perioadă de angajare mai scurtă de 3 luni;
  • Lucrezi în baza unui contract de muncă încheiat pe o perioadă determinată;  
  • Obții venituri destul de mici. Unele IFN-uri te acceptă în rândul clienților și dacă încasezi 300 de lei pe lună sau dacă primești indemnizație pentru șomaj tehnic;  
  • Ai un grad mare de îndatorare, fiind practic imposibil să te mai crediteze vreo bancă.

Având în vedere ușurința cu care poți accesa un astfel de împrumut, îți recomandăm să verifici cu mare atenție toate condițiile de creditare, fără a te limita doar la nivelul dobânzii: 

1. Fii atent la costurile pe care le implică o astfel de soluție financiară, de la comisioanele pentru acordare până la cele pentru prelungirea datei scadente sau pentru refinanțare externă.

2. Află dacă anumite servicii, cum ar fi, de exemplu, posibilitatea de a primi finanțarea la domiciliu, presupune anumite costuri suplimentare. 

3. Informează-te cu privire la nivelul taxelor penalizatoare, pentru a nu avea surprize neplăcute pe parcursul rambursării împrumutului. De regulă, nivelul acestora este mai mare decât în cazul creditelor bancare.

Compară împrumuturile cu ajutorul platformei Sortter

Alegerea celui mai avantajos credit rapid poate fi acum mai ușoară ca niciodată, dacă apelezi la ajutorul platformei de comparare Sortter, pe care o ai gratuit la dispoziție. Pașii pe care trebuie să îi urmezi sunt foarte simpli: trebuie doar să introduci suma de care ai nevoie și perioada în care consideri cu o poți returna. În funcție de criteriile pe care le alegi, Sortter îți va prezenta informațiile de bază care te interesează despre o mulțime soluții financiare disponibile pe piață financiară, avantajoase pentru tine. Tot ce mai trebuie să faci este să le compari și astfel o vei identifica pe cea mai potrivită pentru nevoile tale.  

Folosește calculatorul nostru de credite 

Valoarea DAE joacă un rol important când iei decizia accesării unui împrumut, indiferent de tipul lui, întrucât îți arată costul total al acestuia. Tocmai de aceea, este esențial să optezi pentru o soluție financiară cu un nivel DAE cât mai bun.

Dacă nu ești sigur care este nivelul DAE, respectiv costul total al unui credit rapid care ți-a făcut cu ochiul, ai o variantă sigură pentru a-l afla. Platformă Sortter îți pune la dispoziție și un calculator de credite, pe care îl poți utiliza gratuit și care îți arată, în timp real, toate informațiile financiare de care ai nevoie, de la nivelul dobânzii până la DAE, pentru a lua o decizie bună.

Cele mai citite articole