Liposucția – ce ar trebui să știi despre liposucție?

HomeDiverse

Liposucția – ce ar trebui să știi despre liposucție?

O siluetă modelată și un corp subțire este un vis al multor femei. Țesutul adipos, în cantitate potrivită, are o funcție de protecție în organism. Es

Utilaje agricole moderne – clasificare si tipuri de utilaje
Spațiu neobișnuit pentru evenimente: organizarea unui eveniment corporativ pe acoperiș
Dacă ai nevoie de viza anuală autorizaţie de mediu, poţi obţine consultanţă la Envirocons

Liposucția – ce ar trebui să știi despre liposucție?

O siluetă modelată și un corp subțire este un vis al multor femei. Țesutul adipos, în cantitate potrivită, are o funcție de protecție în organism. Este responsabil pentru protejarea organelor interne și, de asemenea, ajută la menținerea temperaturii corporale adecvate. Din păcate, prea mult țesut adipos acumulat contribuie la dezvoltarea bolilor civilizației, precum și a obezității. 

Supraponderalitatea este o problemă care afectează o parte din ce în ce mai mare a societății, iar eliminarea excesului de greutate este un proces pe termen lung. Pe anumite părți ale corpului, cum ar fi coapsele, fesele și abdomenul, este dificil să se potrivească. În ciuda exercițiilor fizice și a dietei, este foarte dificil să îți atingi greutatea corporală din vis. 

Liposucția este una dintre opțiunile care îți permit să elimini excesul de grăsime sub anestezie generală. Ce este aspirarea grăsimilor? Cum arată procesul de vindecare? Care sunt riscurile apariției complicațiilor după liposucție sub anestezie generală? Care sunt efectele liposucției?

Liposucția abdominală – ce este?

Liposucția este o procedură care aspiră grăsimea acumulată sub anestezie generală din locurile în care se acumulează celulele adipoase. Este o procedură care poate fi efectuată după un consult medical cu un specialist pentru a exclude contraindicațiile. Liposucția se efectuează cel mai adesea în zone sensibile, cum ar fi:

  • liposucție abdominală,
  • liposucție bărbie
  • liposucția coapselor,
  • liposucția brațelor.

Cele mai citite articole

Aspirarea grăsimilor nu este o modalitate de a pierde kilograme inutile, iar sarcina sa este modelarea corpului, adică eliminarea depozitelor de grăsime. Liposucția este o metodă invazivă și eficientă, ale cărei efecte sunt spectaculoase și cel mai important – vizibile deja în timpul convalescenței.

Procedura de liposucție este precedată de mai multe consultații medicale. În timpul vizitei, pacientul determină efectele pe care dorește să le obțină după îndepărtarea țesutului adipos, în timp ce chirurgul efectuează un interviu detaliat, în cadrul căruia poate afla despre posibile boli și alte contraindicații care fac imposibilă procedura. Cantitatea de țesut adipos acumulat care va fi îndepărtat este consultată cu chirurgul înainte de efectuarea procedurii, ceea ce îți permite să determini amploarea procedurii și cat costa operatia de liposuctie

Înainte de stabilirea termenului limită, medicul comandă și analize de sânge, adică hemoleucograma, grosimea sângelui, nivelul glucozei și indicele de coagulare a sângelui. Acest lucru îi permite să minimizeze riscul de complicații și să asigure siguranța în timpul procedurii.

Efectele liposucției – ce merită să știi?

Primele zile după efectuarea procedurii de liposucție fac imposibil să se vadă efectul muncii medicilor. Umflarea țesuturilor face ca zona de aspirație să fie umflată. Efectul este complet vizibil la aproximativ patru săptămâni după operație. Procesul de vindecare are loc foarte încet și treptat, datorită invazivității procedurii.

Scopul principal al liposucției este conturarea corpului. Dieta sau exercițiile fizice îți permit să reduci volumul celulelor adipoase, în timp ce liposucția îndepărtează complet țesutul adipos. După vindecarea plăgii postoperatorii și a țesuturilor subcutanate, circumferința unei anumite părți a corpului este redusă și se elimină celulita, care este cauzată în mare parte de țesutul adipos. Recuperarea rapidă este dependentă de corp.

Cele mai citite articole