Beneficiile pentru sanatate ale fructelor de aronia au provocat un interes ca aliment comercial super sanatos. Proprietatile antioxidante ale acesto
Beneficiile pentru sanatate ale fructelor de aronia au provocat un interes ca aliment comercial super sanatos. Proprietatile antioxidante ale acestor fructe de padure negre au dus la cercetarea utilizarii lor ca alimente pentru a contribui la prevenirea bolilor cauzate de stresu, precum si anumite tipuri de cancer, boli cardiovasculare si inflamatii cronice.
Fructele de aronia sunt astringente, astfel incat consumul lor se face in general sub forma prelucrata. Boabele pot fi conserve sau transformate in suc, care pot fi utilizate pentru a face bauturi si jeleu. Extractele pot fi de asemenea utilizate ca coloranti naturali. Ca un produs cu sucuri, aceste fructe de padure negre sunt de obicei amestecate cu alte sucuri, cum ar fi mar, coacaz negru, merisor si struguri.
Aronia fost cultivat comercial in Rusia incepand cu anii ‘40, unde este utilizat in produse din sucuri (amestecate cu suc de mere), vin si alte produse. Acesta a fost cultivat comercial in Europa in 1.000 de acri unde fructele de aronia sunt folosite pentru a produce suc, bauturi alcoolice, gemuri si jeleuri si utilizate ca colorant alimentar.
Continutul bogat de antioxidanti intalnit fruct sau in suc de aronia este raportat ca benefic iar mai jos avem cateva dintre beneficiile aduse:
- Combate bacteriile si virusurile, cum ar fi racelile si gripa
- Imbunatateste sistemul imunitar pentru a ajuta la combaterea racelii si gripei
- Intareste memoria si hraneste creierul si sistemul nervos
- Are proprietati antioxidante ridicate care ajuta la combaterea imbatranirii
- Are proprietati antiinflamatorii
- Ajuta digestia
- Promoveaza niveluri bune de colesterol
- Lupta impotriva bolilor de inima si a altor probleme cardiovasculare
- Ajuta la controlul tensiunii arteriale.
- Ajuta la mentinerea nivelului sanatos al glicemiei
- Promoveaza un tract urinar sanatos
- Ofera organismului uleiuri esentiale
- Bogat in mai multe vitamine, inclusiv vitamina c, vitamina e, vitamina b2, vitamina b6 si acid folic.
- Este o sursa importanta de antioxidanti
Antioxidantii apara organismul impotriva radicalilor liberi. Radicalii liberi pot provoca leziuni ale celulelor organismului si sunt legate de un risc crescut de un numar de tipuri de cancer, precum si de boli degenerative, inclusiv boli cardiovasculare, boala Alzheimer si deteriorarea musculara. Antioxidantii neutralizeaza radicalii liberi si ajuta la sustinerea sanatatii bune si la un aspect si conditie fizica tinereasca.