Afla cum sa combati eficient hemoroizii! Sfaturi practice

HomeSanatate

Afla cum sa combati eficient hemoroizii! Sfaturi practice

Peste 80% din oameni ajung la un moment dat să aibă probleme cu hemoroizii, mai ales că apariția acestora este favorizată de foarte mulți factori. Es

Cum gestionezi agresivitatea copilului? Când este cazul să intervină un psiholog?
Uleiul CBD si diferitele feluri in care se poate utiliza acesta
Mușcăturile de insecte: cum le recunoști și de ce sunt periculoase

Peste 80% din oameni ajung la un moment dat să aibă probleme cu hemoroizii, mai ales că apariția acestora este favorizată de foarte mulți factori. Este important, însă ca persoanele ce se confruntă cu astfel de situații să știe cum se pot vindeca, dar și care sunt elementele la care să aibă grijă pentru a evita apariția ulterioară a hemoroizilor din nou!

Hemoroizii: ce sunt?

Oamenii trebuie să știe despre hemoroizi că sunt dilatații venoase patologice, care se formează în general la nivelul canalului anal și din cauza cărora pot resimți dureri în zona respectivă. În același timp, problemele hemoroidale atrag după sine și sângerări locale, temporare.

Cauze

Printre cele mai comune motive din cauza cărora apar problemele hemoroidale se numără următoarele:

·           constipația cronică – atunci când defecarea este îngreunată, presiunea din zona rectului devine din ce în ce mai mare, iar problemele hemoroidale își fac simțită prezența

·           presiunea din zona bazinului – dacă sângele nu poate circula așa cum ar trebui, vasele de sânge ajung să se inflameze, iar oamenii se confruntă treptat cu obezitate și dificultatea de a se deplasa repede

·           un consum redus de lichide – nu puțini sunt cei care uită să bea cel puțin 2 litri de apă pe zi. Acesta este o greșeală care, însă îi poate costa mult pe oameni

·           factori alimentari – dacă mesele nu sunt variate și bogate în alimente care să înglobeze proteine, vitamine și minerale, în organism apare un dezechilibru care nu poate fi reconstituit decât printr-o schimbare drastică a stilului de viață.

Care sunt factorii ce pot favoriza apariția hemoroizilor?

Cele mai citite articole

Predispoziția genetică, tulburările metabolice și cele de nutriție, precum și sedentarismul și obezitatea sunt doar câțiva dintre factorii care pot influența în mod direct apariția problemelor hemoroidale. De preferat este ca oamenii să aibă grijă de ei înșiși pe termen lung și să se protejeze: doar astfel vor putea să se bucure de o viață armonioasă și bine echilibrată din punct de vedere fizic și psihic!

Tratamente potrivite pentru combaterea hemoroizilor

În ceea ce privește metodele de tratare a hemoroizilor, ele sunt diverse. În funcție de starea lor de sănătate, pacienții se pot îndrepta către una dintre variantele de mai jos:

·           tratament profilactic – este indicat pentru ameliorare și pentru prevenție;

·           tratament ambulator – potrivit pentru cei care vor și pot să evite intervențiile chirurgicale;

·           tratamente chirurgicale – sunt realizate cu ajutorul unor tehnici și a unor tehnologii chirurgicale de ultimă generație.

Pentru a ține hemoroizii la distanță cât mai mult timp, oamenii ar trebui să fie mereu atenți la alimentația pentru care optează și să facă sport pe cât de mult posibil. Mai mult, ei trebuie să evite sedentarismul și să aibă grijă să nu consume mai mult alcool decât ar trebui. Igiena personală este și ea esențială în această privință!

Atunci când sângerările de la nivelul zonei anale și durerile devin din ce în ce mai frecvente, persoanele de toate vârstele trebuie să meargă de urgență la medic! Doar astfel se vor putea trata eficient și vor putea evita complicațiile pe termen lung!

Cele mai citite articole