3 activități antistres ușor de făcut și care chiar dau rezultate

HomeStiri

3 activități antistres ușor de făcut și care chiar dau rezultate

Cărțile cu activități nu sunt doar o bună modalitate de a scăpa de plictiseală, ci ele vin cu mai multe beneficii, în funcție de tipul de activitate

Cum sa alegi cosul de gunoi potrivit pentru bucataria ta?
Cum poate fi organizata o nunta traditionala?
Agresivitatea câinilor: de unde provine și ce trebuie făcut atunci când câinele este agresiv?

Cărțile cu activități nu sunt doar o bună modalitate de a scăpa de plictiseală, ci ele vin cu mai multe beneficii, în funcție de tipul de activitate propus. Pot avea un efect terapeutic, ne scapă de stres, ne pot ajuta la creșterea creativității și a capacității de concentrare, ne pot îmbunătăți activitatea creierului, ne pot ajuta la descoperirea sau la conturarea unor noi abilități (desen, pictură sau alte calități artistice sau tehnice).

Se știe că arta este una dintre cele mai bune terapii, chiar cea mai bună, ar spune mulți, așa că noi îți propunem astăzi 3 activități din sfera artistică pe care le poate desfășura un adult pentru a se destresa, mai exact picturadesenul și coloratul. Avem pentru tine câteva recomandări de cărți de pictură, de cărți desenat, de cărți de colorat pentru adulți și de instrumente de colorat și de desenat pe care le poți folosi în activitățile deja menționate. Pe toate le poți găsi atât în librării fizice, cât și în cele online.

Cărți de pictură:

Stress Less Paint-By-Number Mandalas, Jim Gogarty

Kitul Stress Less Paint-By-Number Mandalas îți oferă tot ce trebuie să știi ca să pictezi pentru a lăsa stresul în urmă și pentru a crea artă frumoasă în acest timp. Cu mai mult de 24 de ilustrații mandala, poți să îți găsești propriul tipar meditativ, să urmezi instrucțiunile de selectare a culorii și să te destinzi. Nu trebuie să îți fie teamă de alegerea greșită a culorii sau de a pune nuanța nepotrivită. Această paletă aleasă cu grijă te asigură că fiecare piesă pe care o vei completa va fi gata să fie expusă. Nimic nu poate să fie mai frumos sau mai calmant decât o carte de pictat precum Stress Less Paint-By-Number Mandalas. Setul conține o carte cu 30 de desene de mandale, dar și mai multe instrumente de colorat și desenat: 6 tuburi de vopsea acrilică, 3 pensule profesionale, o paletă pentru pictat. 

Paint Like Degas, Damian Callan

Toți artiștii, începători sau experți, sunt inspirați de operele maeștrilor care au dispărut, iar unul dintre cele mai plăcute moduri de a învăța să pictezi este să le studiezi operele în detaliu. Stilul unic și abordarea experimentală ale picturii lui Edgar Degas, folosirea uleiurilor, a pastelurilor și a mediilor mixte, îl fac pe acest artist deosebit de valoros în ceea ce privește învățarea de la el, oricare ar fi nivelul tău în domeniul picturii.

Paint Like Degas oferă o combinație unică de informații despre practica lui Degas, explicată cu ajutorul exemplelor și al demonstrațiilor lui Damian Callan, un artist contemporan care a studiat și a admirat opera maestrului în discuție. Minunatul dar al lui Degas pentru experimentare și pentru creativitate este explicat cu tutoriale pas cu pas despre tehnicile cheie, despre materiale și despre metode. 

Cărți de colorat pentru adulți:

Art Therapy: Mandalas: 100 Designs for Colouring in and Meditation

Cu modele de mandale frumos concepute pentru a le colora, această carte de colorat pentru adulți oferă nu numai o activitate creativă minunată, ci și o modalitate de a-ți concentra atenția departe de stresul extern, încurajând astfel un sentiment de relaxare și o stare de bine sporită. Folosită de secole în diferite culturi și religii, o mandala este un simbol spiritual folosit în tradițiile budiste și hinduse pentru a reprezenta universul și este adesea folosită ca ajutor pentru meditație. Prin urmare, mandalele pot fi vindecătoare din punct de vedere spiritual și pot ajuta la crearea unei stări de spirit liniștite.

Fantastic Planet, Steve McDonald

Cele mai citite articole

Autorul de bestselleruri Steve McDonald folosește stilul său unic inspirat de fotografie pentru a celebra spațiile fantastice, flora și fauna lumii naturale din jurul nostru. Imagini inspiratoare de colorat prezintă jungle luxuriante, recife pline de viață, peisaje deșertice, livezi fructuoase, păduri lipsite de soare, cascade spectaculoase, copaci maiestuoși, câmpuri de lalele, migrații de animale și multe altele. O selecție de ilustrații naturale de mandale completează această extraordinară carte de colorat pentru adulți, ultima apariție din seria de bestselleruri Fantastic. 

Cărți de desenat:

The Portrait Sketchbook

Bazat pe secole de înțelepciune artistică, The Portrait Sketchbook oferă tot ce ai nevoie pentru a-ți antrena ochiul, mâna și mintea. Explorează și experimentează procesele creative ale artiștilor celebri pentru a-ți forma un stil original, fă schițe rapide cu Da Vinci, creează o formă fantomatică cu Seurat, stăpânește puterea lui Ingres de a evoca cele mai sărutabile buze și adoptă stilul direct și eliberator al lui Lucian Freud.

Cu 20 de lucrări și cu o mulțime de indicații utile formulate de artiști, de critici și de istorici de artă de renume – precum și o mulțime de spațiu liber pentru a practica – cartea te va îndruma către o nouă înțelegere a instrumentelor, a materialelor și a abilităților necesare pentru a stăpâni acest subiect foarte personal.

Din aceeași serie mai găsești The Nude Sketchbook și The Anatomy Sketchbook.

Draw Horses in 15 Minutes, Diana Hand

Ca urmare a succesului seriei Draw in 15 Minutes, artista cunoscută pentru desenele cu cai, Diana Hand îți arată cum poți să îți exprimi iubirea pentru cai prin desen. Printr-o serie de tutoriale, ea descrie fiecare stadiu, de la găsirea modelului la învățarea celor mai elementare tehnici de desen și la portretizarea mișcării și a spiritului individual al calului. Draw Horses in 15 Minutes te va inspira să creezi propriile tale desene expresive, pe baza principiilor anatomiei cailor. Mai mult, vei descoperi o aptitudine pe care nu credeai că o ai. 

Dacă te interesează să înveți să cât mai repede să desenezi, tot aici mai găsești cartea Life Drawing in 15 Minutes, de unde poți învăța despre proporții sau principiile de bază ale anatomiei, toate explicate pas cu pas.

În ceea ce privește instrumentele de colorat și de desenat, la Antic ExLibris găsești seturi de creioane colorate, culori acrilice, de ulei și linere.

Sperăm că recomandările noastre te vor ajuta să găsești activitatea cea mai potrivită pentru a scăpa de stres sau să descoperi o nouă pasiune.

Cele mai citite articole